Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çakır: Mazisi Karanlık Olan Biz Değil, CHP’dir

YRP Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, Mecliste yaşanan “Kadın” tartışmasına ilişkin Partilerini kadına yönelik parti politikaları noktasında eleştirecek son partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade ederek, “Asıl rahatsızlıkları parti politikalarının merkezinde yer alan Ahlak ve maneviyattır.” dedi

YRP Afyonkarahisar İl Başkanı

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır Mecliste yaşanan “Kadın” tartışmasına ilişkin CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’a cevap verdi.

“MAZİSİ KARANLIK OLAN BİZ DEĞİL, CHP’DİR”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır bir yazılı basın açıklaması yaparak geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşanan “Kadın” polemiğine cevap verdi. CHP’yi anlamanın mümkün olmadığını kaydeden İl Başkanı Çakır, “Partimizin kadına yönelik parti politikalarını eleştirecek son parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Meclis kürsüsünde bizlere kadın üzerinden ahkâm kesenler keşke zamanında kendi partililerine sahip çıkmayı becerebilselerdi. Çok uzağa gitmeden henüz yakın bir geçmişte CHP Afyonkarahisar teşkilatlarında yer alan bir hanımefendiye ağıza alınmayacak hangi iddialar ile nasıl muamele yapıldığını kamuoyu çok iyi biliyor. CHP’nin “Kadın” konusunda kendisini ciddi bir özeleştiriden geçirmesi gerekiyor. Bu konuda mazisi karanlık olan biz değil, Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” dedi.

“ELLERİNDEKİ TEK ARGÜMAN “CUMHURİYETİ BİZ KURDUK”

Söz konusu polemik hakkında Milletvekili Timisi ve Köksal’a bal yapmayan arılar üzerinden eleştiren Çakır, “Bu tür sığ zihniyetlerin ellerinde ki tek argümanın olduğunu bilmekte fayda var. Ne zaman sıkışsalar Cumhuriyeti biz kurduk kasetini takıp takıp dinletiyorlar. Cumhuriyeti tekelleştirme hakkını kendilerinde görmeleri 85 milyona haksızlık değil midir? Bal yapmayan arılar vardır, bir muhalefet vekili olarak polemik değil artık icraat üretin artık. Bu söylemlerinin kamuoyunda karşılığı yok.” ifadelerinde bulundu.

“MİLLET SİZİ NEDEN İKTİDARA GETİRMEK İSTEMİYOR”

Cumhuriyet vurgusu yaparak eskimiş algılarla bir yerlere varılamayacağını dile getiren Çakır,  “Cumhuriyeti biz kurduk diyen Sayın Köksal’a bir soru yöneltmek istiyorum. Madem siz bu kadar iyi kurucusunuz bu millet onlarca yıldır iktidarı neden size teslim etmiyor. Sizlere gereken cevabı, milletin kürsüsünden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan verdi.” dedi.

“RAHATSIZ OLDUKLARI KONU AHLAK VE MANEVİYAT”

Milli Görüş düşünce yapısının “Kadın hakları, cinsiyetsizleştirme, LGBT, İklim Sözleşmesi” gibi hastalıklara karşın adeta bir antikor görevi gördüğünü söyleyen Çakır, “Asıl rahatsızlıkları parti politikalarının merkezinde yer alan “Ahlak ve maneviyattır. Bizlere kadın hakları kılıfını kullananlar bu maddeleri günümüzün “Hasta adamı” Avrupa’dan referans alırken bizler ayaklarının altına cennet serilen bir anlayışla kadınlarımıza kıymet veriyoruz. Bu söylediklerimi elbette anlamalarını beklemiyoruz zaten anlayamazlar da.” şeklinde konuştu.