Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çanakkale Savaşı, kahramanlar çıkardı” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Çanakkale Savaşı, kahramanlar çıkardı”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ile Devlet Konservatuvarının ortaklaşa düzenledikleri “Sözün Bittiği Yer: Çanakkale” konulu panel ve dinleti etkinliği gerçekleştirildi. Konferansta, Çanakkale Savaşı’nın kahramanlar çıkardığı belirtildi

Ahmet Karahisari Kampusü Devlet Konservatuvarı Hayrettin Barut Konferans Salonunda düzenlenen panelde Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Sadık Sarısaman ve Doç. Dr. Ahmet Altıntaş birer konuşma yaptı.
Doç. Dr. Ahmet Altıntaş, Çanakkale Savaşının önemini anlattığı konuşmasında, millet olmanın önemine değinerek, “Acıları ve sevinçleri paylaşmak, beraberce gülüp ağlamak, zor zamanlarda tehditlere karşı birlikte mücadele etmek millet olmanın en büyük vasıflarındandır. Türk milleti tarihte, istemeden de olsa savaşmak zorunda kalmıştır. Kendini tarih sahnesinden silmek isteyen ülkelere karşı tek vücut olmuştur. Çanakkale Savaşı kahramanlık hikayeleri kadar kahramanlar da çıkarmıştır. Yarbay Mustafa Kemal tarih sahnesinde savaşın kaderini değiştirmiş ve tarihe geçmiş olan ‘Düşmandan kaçılmaz, süngü tak, yere yat’ büyük emrini Çanakkale Savaşında vermiştir.” dedi.
Panelin yöneticiliğini de yapan Prof. Dr. Sadık Sarısaman ise Çanakkale Savaşı’nın Türk milletini millet yapan bir savaş olduğunu belirterek, “Çanakkale bir destandır. Çanakkale’de ailesinden en az birini kaybetmemiş kimse yoktur. Bu önemli savaş bizi birbirimize bağlamıştır” dedi. Prof. Dr. Sarısaman konuşmasında savaş sırasında düşman askerlerinin annelerine yazdığı mektuplardan alınan anekdotlara da yer verdi. Annelere yazılan mektupların siyasetten uzak, en içten duyguların yer aldığı mektuplar olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sarısaman, askeri kıymetinin kalmadığı düşünülen Türk ordusunun, ne kadar kıymetli olduğunun bu mektuplardan da anlaşılacağını ifade etti.
Panelin sonunda ise AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından seslendirilen “Çanakkale İçinde Vurdular Beni”, “Ordumuz Gitti, Muş’a Dayandı”, “Gerizler Başı”, “Asker Oldum, Giydim Yelek”, “Uca Dağların Başında” isimli kahramanlık türküleri, dinleyicilere duygulu anlar yaşattı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti