Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cansuyu 6 bölgede vekâletle kurban kesecek

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma
Cansuyu 6 bölgede vekâletle kurban kesecek

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Av. Mehmet Demir, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Ayvaz, Şükrü Eşme ve Teşkilat Başkanı Mevlüt Yeşil Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret ederek yaklaşan Kurban Bayramı başta olmak üzere yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi ve 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.
“KURBAN ÇALIŞMALARI ÖNCE BAŞLIYOR”
Cansuyu Derneği İl Temsilcisi Av. Mehmet Demir, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ağırlıklı olarak kurban faaliyetlerinin tanıtımını yaptıklarını söyledi. “Kurban Allah’a yaklaşmak, muhtaçla paylaşmaktır” sloganıyla çalışmaların bir yıla yaygın şekilde yürütüldüğünü belirten Demir, “Bu yıl ki bir hisse kurban bedeli Afrika için 650 TL, Asya için 720 TL, Türkiye-Filistin Kampları-Yemen için bin 200 TL ve Gazze için 2 bin 200 TL’dir. Tüm kurban bağışları vekâletle alınıp, kestirilip et olarak dağıtılmaktadır. Ancak bu çalışmalar birkaç ay içerisinde değil Kurban Bayramından bir yıl öncesi başlayıp emek, yoğunluk ve hassasiyet içermektedir. Bağış sahiplerinden isteyen kişiler vekâlet verdikleri kurbanın kesimini vatandaşlık numarasını girerek internet ortamından video olarak izleyebilmektedir.” dedi.
“AYNİ VE NAKDİ YARDIMLAR
KABUL EDİLİP DAĞITILIYOR”
Mehmet Demir, kurban faaliyetleri dışında geçtiğimiz Ramazan ayında ve sonrasında 365 gün boyunca ihtiyaç sahibi bölge insanlarına Kur’an-ı Kerim ve Mealinin dağıttıklarını, gıda kolileri, zekât, fitre, oruç fidyesi, bayramlık giysi v.d türde hayır ve yardım çalışmaları yürüttüklerini kaydetti. Demir, “Yazılı ve görsel basının çalışmalarımızın duyurulup hayırsever katkılarının kazanılmasında desteği büyük bu vesile ile sizlere bir kez daha teşekkür ederken 24 Temmuz Basın Bayramınızı da en içten dileklerimle kutluyorum. Sosyal medya hesaplarımızla da gerekli paylaşımlarda bulunarak hayırsever destek ve katkılarını ihtiyaç sahibi insanlarımıza, ailelere ve bölgelere ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Bu noktada her türlü ayni ve nakdi yardımı kabul ediyoruz.” diye konuştu.
“AFYON’UN HAYRI BOL DERNEK BİLİNİYOR”
Afyonkarahisar insanının hayırsever olduğunu hayrı hasenatı bol olan şehrin diğer illere göre hayır ve yardım çalışmalarında başı çektiğini belirten Demir, “Ramazan ayını geride bıraktık. Ramazan ayında diğer illere göre ilk beşin içerisindeyiz. Ramazan ayında gıda kolileri, zekât ve fitre yardımları, oruç fidyesi, sadaka, bayramlık giysi gibi çok çeşitli kalemlerde yardımlar dağıttık. Bu yardımları elbette hayırseverlerimizin değerli katkılarıyla dağıttık. Tekraren kendilerine canı gönülden teşekkür ederken desteklerinin devamını bekliyoruz. Derneğimiz tanınan, bilinen, güvenilir bir dernektir. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 14 yıl önce kuruldu. İlk teşkilatlanan illerden bir tanesi de Afyon’dur. 13 yıldır İl Temsilciliği görevini yürütüyoruz. Derneğimizin genellikle Kurban Bayramı sonrası yurt sathında ki temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıya da kavşak il olarak biz ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti