Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cansuyu’nda Ramazan hazırlıkları tamam – Kocatepe Gazetesi

Cansuyu’nda Ramazan hazırlıkları tamam – Kocatepe Gazetesi
Cansuyu'nda Ramazan hazırlıkları tamam

Cansuyu, bu yılda yurtiçinde ve yurtdışında muhtaçların yardımına koşacak. Ramazan’da yine Cansuyu olacak

Cansuyu, bu yıl 7’incisi gerçekleştirilecek Ramazan organizasyonu için bütün hazırlıklarını ve çalışmalarını tamamladı. Bu yıl da, hayırseverlerin yardımları; hem yurtiçinde hem de yurtdışında Filistin’den bütün Afrika’ya kadar fakir ve muhtaçların iftar sofralarına ulaştırılacak.
Yardımlaşma daha iyi anlaşılıyor
Ramazan ayı öncesi çalışmalar hakkında bilgiler veren Cansuyu Derneği İl Temsilcisi Av. Mehmet Demir, çalışmaları büyük bir titizlikle yürüttüklerini belirtti. Demir; “Ramazan ayının ilk gününden itibaren yokluk çeken ailelere ulaşılacak, bu mübarek ayın getirdiği merhamet ve bereket onlarla paylaşılacak.Sofraların bereketi paylaştıkça artar sloganıyla yola çıktık. Yardımlaşmanın önemini daha iyi anladığımız bu ayda bu inanca bir de mana katmanın gayretindeyiz. Nasıl ki bizim için Ramazan ilk teravihle ve ilk sahurla başlıyorsa, ihtiyaç sahiplerinin bekleyişi de ilk teravihle beraber başlamaktadır.” diye konuştu.
“Sorumluluğumuzun farkındayız”
Cansuyu’nun geçen 7 yılda hayırseverlerin desteğiyle yüz binlerce aileye bu organizasyonlar çerçevesinde yardımda bulunduğunu kaydeden Demir; “Sorumluluğumuzun ağırlığı işte bu yüzdendir. Zira tüm muhtaçların gözleri yine Cansuyu yelekli gönüllülerimizi kapılarında görmeyi bekleyeceklerdir. Taşıdığımız sorumluluğun farkındayız. Sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmek için bir çok ülkede yine yardım faaliyetlerini sürdüreceğiz. İslam dünyasının kanayan yarası olan Gazze ve Filistin başta olmak üzere diğer bölgelere de elimizi ulaştıracağız. Bu Ramazan yine tüm hayırseverlerin, muhtaca uzanan eli olabilmek için hem ülkemizde hem de yokluğun ağır imtihanlarından geçirilen insanların bulunduğu coğrafyalarda olacağız.” diye konuştu.
500 Aile tepeden tırnağa giydirilecek
Afyonkarahisar’da il merkezi dahil 17 ilçe merkezi, köy ve kasabalarında bin aileye gıda paketi dağıtılacağını, yine bin aileye iftar yemeği verileceğini ve 500 aileyi de tepeden tırnağa giydireceklerini belirten Demir, Ramazan öncesi tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve ekiplerinin hazır olduğunu söyledi. Demir sözlerine şöyle devam etti: “Bu vesileyle, milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan’ı şerifini şimdiden tebrik ediyoruz. Cansuyu’nun 2011 yılı bir kumanya bedeli 60 TL olarak belirlendi. Ayrıca Türkiye, Ortadoğu (Filistin-Gazze), Balkanlar ve Kafkasya için bir kişilik iftar bedeli 10 TL, Asya ve Afrika için bir kişilik iftar bedeli ise 5 TL olarak tespit edildi.” (Kocatepe)