Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çatağıl’ın büyük acısı: Okul sıraları öğrencilerin musallası oldu

İscehisar’ın Çatağıl Köyü’nden Alanyurt

İscehisar’ın Çatağıl Köyü’nden Alanyurt Köyü’ne öğrenci taşırken mıcırlı yolda kayarak, yol kenarındaki ağaca
çarpan okul servisi minibüsündeki 5 öğrenci hayatını kaybetti. Kazada 4’ü ağır olmak üzere 5 öğrenci de yaralandı

Kaza, dün saat 10.00 sıralarında, Afyonkarahisar’ın İscehisar İlçesi’ne bağlı Çatağıl Köyü yakınlarında meydana geldi. Ortaokul öğrencilerini taşıyan Adalettin Şen’inkullandığı 03 UU 567 plakalı okul servis minibüsü, iddiaya göre, mıcırlı yolda kayarak, yol kenarındaki ağaçlara çarptı. Çarpmanın etkisi ile minibüsün tavanı, kopup parçalandı. Araçtaki 5 öğrenci olay yerinde yaşamını yitirdi, 4’ü ağır 5 öğrenci ise yaralandı.Yaralılar ambulanslarla Afyonkarahisar’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Bölgeye gelen Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz ve Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, incelemelerde bulundu. Olay yerine gelen ölen öğrencilerin yakınları sinir krizi geçirdi. İl yöneticileri acılı ailelerin acılarına ortak oldu.
Peribacaları mevkiinde meydana gelen öğrenci servisi kazasında yaralanan 5 öğrenciden 4’ünün hastanelerde tedavisinin sürdüğü, diğerinin durumunun iyi olduğu kaydedildi. Kazada İsmail Eser (11), Melisa Demirel (14), Nisa Eser (14), Teslime Eser (13), Damla Duran (11) yaşamını yitiren öğrenciler oldu. Tedavisi devam eden yaralı öğrencilerin ise Rana Eser (12), Hakan Tek (16), Musa Eser (10) ve Yağmur Duran olduğu belirtildi.
KAZAYI, ÖĞRENCİLERDEN BİRİ KÖYE GİDEREK HABER VERDİ
Okula gitmek için araçta bulunan öğrencilerden Arda Demirel, kaza sonrası kendi imkanlarıyla köye yürüyerek geri dönüp, ilk gördüğü kişiden yardım istedi. Köy halkı böylelikle kazadan haberdar oldu. Araç sürücüsü Adalettin Şen (53) ise jandarma tarafından gözaltına alındı.
BAKAN ÖZER’DEN
BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Afyonkarahisar’ın İscehisar İlçesi’nde öğrenci servisi kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı. Özer mesajında, “Afyonkarahisar’ın İscehisar İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında yitirdiğimiz canlarımızın acısını kalbimizde hissediyoruz. Evlatlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri, yakınları ve öğretmenlerine sabır ve başsağlığı dilerim.” ifadesini kullandı.
BAKAN BİLGİN YARALI
ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ
Bir program için Afyonkarahisar’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İscehisar Karamehmet Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralı çocukları ziyaret etti. Öte yandan Bakan Bilgin ve beraberindekiler hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerine taziyede bulundu.
YARALI KURTULUP
2 KİLOMETRE KOŞTU
Kazada hafif yaralanan, araçtan çıkarak 2 kilometre kadar koşarak köye giden Arda Demirel’in, olayda ölen Melisa Demirel’in (14) kardeşi olduğu öğrenildi.
AİLELERİN FERYADI YÜREK YAKTI
Kurtyurdu Mahallesi’nde oturan İsmail ile Nisanur Eser kardeşlerin evinde büyük üzüntü yaşandı.2 evlat acısının yaşandığı evden feryat sesleri yükseldi.
“ÖLENLERE BAKAMADIM”
Süt toplayan ve sabah kaza yapan servis aracıyla birlikte köyden çıktığını söyleyen Burhan Eser, “Servis bizim mahalleden aldığı öğrencileri Çatağıl’a oradan aldığı öğrencileri de ortaokul öğrencileri de Alanyurt’a götürüyor. Alanyurt Köyü’ne sütü götürüp geri gelirken kaza yerini gördüm. Ben araçtan indim, o esnada karşı taraftan bir araç daha geldi. Hemen çocuklara müdahale ettim, nefes alanları yan çevirdim. Ölenlere bakamadım zaten. Birisi kaportanın arasında sıkışmıştı. Babası da geldi o çocuğun. Onlarla birlikte çocuğu çıkardık kaportanın arasından, sonra da jandarma geldi.” dedi.
Kazada hayatını kaybeden Melisa Demirel’in kardeşi Arda Demirel’in 2 kilometre koşarak köydekilere olayı haber verdiğini anlatan Eser, “Haber vermeye giden çocuğu ben görmedim. Çocuk kaza anında korkusundan geri koşmuş. Köye doğru gitmiş ve çobanı görmüşler orada, ona haber vermişler. O çocuğu ben daha sonra gördüm. Ölen çocuğun kardeşi ‘Bu kardeşim diyor’ ama biz çocuğu bilemiyoruz.” ifadelerine yer verdi.
5 ÖĞRENCİ TOPRAĞA VERİLDİ.
OKUL SIRALARI MUSALLA
OLARAK KULLANILDI
Kazada hayatını kaybeden 2’si kardeş 5 öğrenci için Çatağıl Köyü İlkokulu bahçesinde tören düzenlendi. 5 tabut çocukların doğduğu köydeki okulun bahçesinde yan yana konuldu. Minik bedenleri barındıran tabutlar okul sıralarından oluşturulan musalla taşına konuldu. Kazada ölen İsmail Eser (11), Melisa Demirel (14), Nisa Eser (14), Teslime Eser (13), Damla Duran’ın cenaze namazını İl Müftüsü Sinan Kazancı kıldırdı.
Cenaze törenine Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, İscehisar Kaymakamı Uğur Kapar, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin de katıldı. Törende hayatını kaybeden kardeşlerden İsmail ve Nisa’nın babası Cemil Eser’i ve diğer velileri protokol üyeleri teselli etti. Cenazede fenalaşanlara sağlık ekipleri müdahale etti. Çocukların cenazeleri kılınan namazların ardından köy mezarlığından yan yana toprağa verildi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti