Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çatlak bilekle gelen altın madalya

Bu haberin fotoğrafı yok
Çatlak bilekle gelen altın madalya

Kazandığı ödüllerle hem Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin hem de Afyonkarahisar’ın gururu olan Kocatepe Aşçılar Takımı, eğitim öğretim sezonuna katıldığı iki yarışmada kazandığı ödüllerle döndü. Aydın’daki yarışmada bireysel yarışmalardaki tek altın madalyayı kazanan Siğnem Aşkın Togay, AKÜ’ye birinciliği çatlak bilekle kazandırdı

Afyon Kocatepe üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksek Okulu (MYO) Aşçılık Programı öğrencileri başarılarına kaldıkları yerden devam ediyor. Kurulduğu 2008’den bu yana onlarca ulusal ve uluslar arası yarışmada sayısı yüzlere ulaşan madalya ve kupa kazanan Kocatepe Aşçılar Takımı, 2013-2014 eğitim öğretim yılına da çifte başarıyla başladı. Bir hafta içinde Aydın ve Alanya’da düzenlenen iki yarışmaya katılan Kocatepe Aşçılar Takımı, Alanya’da 5 altın, 3 gümüş, 1 bronz madalya; Aydın’da ise 1 altın, 2 gümüş, 3 bronz ile takım halinde yarışma birinciliğini ve altın madalyayı kazandı. Yarışmanın bireysel kategorilerinde tek altın madalyayı kazanan ismi olan AKÜ öğrencisi Siğnem Aşkın Togay’ın yarışmada çatlak bilekle yarıştığı öğrenildi.
Yeni eğitim öğretim yılına ilk iki yarışmada 7 altın, 5 bronz ve 3 gümüş madalya ile başlayan Kocatepe Aşçılar Takımı, Ekim’in son haftasında Alanya’da Altın Kepçe Aşçılar Derneği’nin düzenlediği ‘3. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması’nda ‘Üniversiteliler Kategorisi’nde yarışmıştı. Siğnem Aşkın Togay’ın tavuk, Berkant Esüntimur’un yöresel, Özge Özcan’ın makarna, İrem Çetinkaya’nın kuzu ve Rüstem Şevik’in makarna kategorilerinde altın madalya kazandıkları yarışmada, Berkant Esüntimur tatlı, Görkem Ünal balık, Erdem Eyuboğlu ise kuzu kategorisinde gümüş madalya almıştı. İbrahim Geldim’in orijinal Türk tabağı ile bronz madalya almaya hak kazandığı yarışmada İrem Çetinkaya ve Berkant Esüntimur kendi kategorilerinde en yüksek puanı aldıkları için jüri tarafından kupayla da ödüllendirilmişti.
Alanya’da kazanılan başarının ardından geçen hafta Aydın’ın Söke İlçesi’nde Adnan Menderes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından kabul edilen ilk üniversitelerarası yarışma olan ‘1. Ulusal Üniversitelerarası Aşçılık Şampiyonası’na da katılan AKÜ Kocatepe Aşçılar Takımı genel toplamda da birinciliğe ulaşarak, yarışma altın madalyasını kazanmıştı. 8 Kategorisinden 7’sinin bireysel yarışmalarla yapıldığı turnuvada bireysel kategorilerdeki tek altın madalyayı kazanan Siğnem Aşkın Togay’ın yarışmada çatlak bilekle yarışmıştı. Kümes hayvanları kategorisinde hazırladığı tavuk yemeği ile birinciliğe ulaşan puanı almayı başaran Togay, ünlü aşçılara taş çıkardı. Jüri Başkanı Dünya Aşçılar Birliği Kıtalararası Başkanı Thomas Gugler’in övgüyle söz ettiği Kocatepe Takımı’na birincilik kupası ve altın madalyanın yanı sıra WACS onaylı altın madalya onaylı sertifikası da verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti