Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Caz festivali 7 Haziran’da başlıyor

Afyonkarahisar Caz Festivali, 22.

Afyonkarahisar Caz Festivali, 22. yılında yurt içinden ve dünyadan önemli caz sanatçılarının konserleriyle 7-11 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek

 

Beş gün boyunca konserler, sergiler ve söyleşilerle sanatseverlere keyif dolu anlar yaşatacak festivalin NG Afyon bahçesinde gerçekleşecek açılış konserinde Şef Kemal Günüç yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile birlikte Çek solist Katerina Vackova sahne alacak.
FRİG VADİSİ’NDE GÜN BATIMI
KONSERLERİ VERİLECEK
2021 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görülen Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen Afyonkarahisar Caz Festivali, bu yıl 7-11 2022 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Şef Kemal Günüç yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile birlikte sahne alacak Çek solist Katerina Vackova’nın NG Afyon otelin bahçesinde gerçekleşecek açılış konseri ile başlayacak festival, Frig Vadisi’nde gerçekleşecek günbatımı konserleri, okul söyleşileri ve Sema Güral Sürmeli’nin NG Afyon lobisinde sergilenecek “Maskesiz Yüzler” sergisiyle zengin bir içerik sunacak. Geçtiğimiz iki yıl pandemi koşullarına rağmen ayakta kalmayı başaran festivalin konserleri, her zamanki rutinine kavuşurken, ‘Günbatımı Konserleri’ adı altında çok farklı bir mekân kullanımı söz konusu olacak. Afyon’un arkeolojik değerlerinden Frig Vadisi, Ayazini’de dünyaca ünlü arp sanatçısı Çağatay Akyol’un kurduğu Arpanatolia Ferhat Erdem – sipsi, cura, ney, kaval, Cemal Özkızıltaş – otantik perküsyon ve yine Çağatay Akyol ve Aydın Yavaş’ın oluşturduğu Panarp Projesi konserlerine ev sahipliği yapacak.
OKUL SÖYLEŞİLERİ YAPILACAK
Okullarda sanat dolu günler; Festivalin “Okul Söyleşileri” bölümü birbirinden değerli isimlerin katılımıyla iki yıldan sonra ilk kez sınıflarda gerçekleştirilecek. Bu yıl okullarda öğrencilerle bire bir gerçekleşecek söyleşilere katılacak isimler; Fotoğraf Sanatçısı Bülent Özgören, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Ömür, Reklamcı-Yönetmen Ferit Yantur, Fotoğraf Sanatçısı Fethi İzan, Yazar-Kitap Eleştirmeni Metin Celal, Yazar-Şair Yalvaç Ural, Gazeteci-Yazar Artun Ünsal, Yazar Ahmet Büke, Yazar Yavuz Ekinci, Yazar-Yemek Kültürü Araştırmacısı-Eğitmen Engin Akın olarak belirlendi.
FESTİVAL SERGİLERLE ZENGİNLEŞECEK
Türkiye’nin fotoğraf sanatına önemli katkılarda bulunmuş önde gelen beş sanatçısının (Fethi İzan, Merih Akoğul, Mehmet Ömür, Bülent Özgören ve Ferit Yantur) çalışmalarından oluşan karma sergi de festival kapsamında Afyon halkıyla ve ziyaretçilerle buluşacak. Festivalde seramik sanatçısı ve Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli’nin bedensiz kadın ve erkek yüzlerinin formlarından oluşan “Maskesiz Yüzler” sergisi de NG Afyonunlobisinde izleyicilerle buluşacak.
FESTİVAL 7 HAZİRAN 2002
SALI GÜNÜ BAŞLAYACAK
22. Afyonkarahisar Caz Festivali programı 7 Haziran 2022 Salı akşam saat 20.30’da NG Afyon Otel bahçesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın vereceği açılış konseriyle başlayacak. Aynı akşam saat 22.30’da Frantisek Jenik Trio konser verecek. 8 Haziran 2022 Çarşamba akşamı İhsaniye ilçesinin Ayazini köyünde Gün Batımı konseri kapsamında Frig Vadisi’nde Arpanatolıa konseri saat 17.30’da başlayacak. Akşam saat 20.30’da NG Afyon Otel bahçesinde Adam Doucha Projest ardından 22.30’da Neşet Ruacan ve Ece Göksu sahne alacaklar. 9 Haziran 2022 Perşembe akşam saat 17.30’da Ayazini köyü Frig Vadisi’nde Gün Batımı konserleri kapsamında Panarp Projesi gerçekleştirilecek. Akşam saat 20.30’da Selectıon Of Grapes’in konseri ardından Melis Sökmen Quartet saat 22.00’de sahne alacak. 10 Haziran 2022 Cuma akşamı ise Katerina Vackova Quartet NG Afyon bahçesinde konser verecek. Ardından saat 22.00’de Luxus konser verecek. 11 Haziran 2022 Cumartesi akşamı festivalin kapanış konserini NG Afyon Otel bahçesinde Roman Palısa Trıo verecek. Ardından Three Faces sahne alacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti