Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cemiyet yetmez, gazeteciliği de bıraksın”

“Cemiyet yetmez, gazeteciliği de bıraksın”
“Cemiyet yetmez, gazeteciliği de bıraksın”

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, bir gazetecinin hapse girmesi dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Gazetecinin, çalıştığı gazete tarafından mağdur edildiğini söyleyen Abdioğulları, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey’i istifaya davet etti

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, Odak Gazetesi kurucusu ve Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanı olan Mehmet Emin Güzbey’e yüklendi. Abdioğulları’nın açıklaması şöyle:
“Anadolu Ajansı’nın haberlerinin kopyalanarak telif bedeli ödemeksizin Odak Gazetesi’nde yayınlanması nedeniyle dönemin Odak Gazetesi Yazı İşleri Müdürü meslektaşımız Yaşar Oflaz mahkeme tarafından 50 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmiştir. Meslektaşımız Yaşar Oflaz gazete patronunun talimatları nedeniyle çarptırıldığı bu cezayı ödeyemeyince mübarek Ramazan ayında, geride gözü yaşlı bir eş ve çocuklar bırakarak cezaevi parmaklıklarının arkasına düşmüştür. Ne Gazeteciler Cemiyeti, ne Cemiyet’in yöneticileri, ne de Güzbey bu işe ses çıkartmamakta, masum ve kandırılmış bir meslektaşımızın cezaevine düşmesine, ailesinin dağılıp gitmesine göz yummaktadır. Gazeteciler Cemiyeti’ni ve hatta hatta gazetecilik mesleğini terk etmesi için bundan başka bir bahane aramasına gerek kalmayan Odak Gazetesi yöneticisi Mehmet Emin Güzbey konuya duyarsız kalmakta ve bugüne kadar mesleğimizin itibarsızlaştırılmasına yönelik katkılarına yenilerini eklemektedir. Biz Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği olarak mağdur meslektaşımız ve ailesinin sonuna kadar destekçisi olacağız. Gazete yönetiminin duyarsız davranışı nedeniyle mağdur olan meslektaşımızın hukuki yollardan hakkını araması için çaba göstereceğiz.
Şehrimizin sivil ve resmi kurumlarının, siyasi ve bürokratik karar mercilerinin de bizim yanımızda olacaklarına, haksız-hukuksuz işlerle mesleğimizi zedeleyenlere tavır koyacaklarına inanıyoruz.
Bu olumsuz durumu meslektaşlarımız adına bir kez daha kınıyor, bu duruma sebep olanlara bir daha kutsal mesleğimiz gazeteciliğin adını ağızlarına almamalarını tavsiye ediyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)