Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cenazeler nereden kalksın? – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Cenazeler nereden kalksın?

Afyonkarahisar’da trafik sorununun önüne geçilmesi için cenaze namazlarının İmaret Cami yerine başka camilerde kılınması gündeme geldi. Önerilen camiler arasında Eski Otogar Camii ile İstasyon Camii yer alıyor

Afyonkarahisar şehir merkezinde İmaret Camii’nde düzenlenen cenaze törenlerinin trafik sıkışıklığı yarattığı gerekçesiyle, cenaze namazlarının başka camilere kaydırılması gündeme geldi.
Afyonkarahisar Müftüsü Mustfa Kaya konuyu Cuma vaazında halka duyurdu.
Müftü Kaya Eski Otogar Camii’ni adres gösterirken Belediye Trafik Komisyonu Üyesi Halil İbrahim Baykara ise İstasyon Camii’ni önerdi.
İmaret Cami’ndeki merkezi vaaz sisteminden Cuma vaazında konuyu duyuran Müftü Mustafa Kaya, İl Trafik Komisyonu’nun cenazelerin eski Otogar Cami’nden kaldırılması yönünde bir karar aldığını belirtti.
Cenaze namazlarının her mahallenin kendi caminde kılınmasından yana olduğunu dile getiren Müftü Kaya; “Bütün cenazelerin kendi mahalle camisinden kaldırılması aslında daha güzel bir olay. Çünkü ölen kişinin yakınları, akrabaları, komşusu, kişinin cenaze namazında yer alabiliyor. İmaret Cami’nde cenaze namazının kılınması ayrı bir fazilet getirmiyor. Her camiden bu hizmet verilebilir. Ben bu görüşten yanayım. Ancak her camide gasilhane olmayabiliyor. Trafik ve bahçe yönünden en uygun cami Eski Otogar Cami olarak belirlendi. Bundan sonra cenazelere buradan kaldırılacak.” dedi.
Müftü Kaya’nın bu açıklamaları kamuoyunda geniş yankı buldu. Tartışmalar sürerken bir açıklama da Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin ve Trafik Komisyonu’nun MHP’li üyesi Halil İbrahim Baykara’dan geldi.
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Trafik Komisyonu Üyesi Halil İbrahim Baykara, “Benim düşünceme göre İstasyon Camii’nde yapılacak bazı düzenlemelerle bu uygulamanın İstasyon Camii için düşünülmesi gerekmektedir. Araç parkı ve güzergah açısından trafiğe daha olumlu katkı yapacağını düşünmekteyim” dedi.
Vatandaşlar arasında cenazelerin hangi camilerden kaldırılması gerektiğine yönelik tartışmalar ise halen devam ediyor. (Kocatepe)