Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çeşmede, “Kapatma, donuyor” uyarısı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Çeşmede, "Kapatma, donuyor" uyarısı

Afyonkarahisar’da soğuk etkisini göstermeyle devam ediyor. Dün gece sıcaklık, sıfırın altında 21 dereceye kadar düştü. Afyonkarahisar’daki soğuktan, çeşmeler de nasibini aldı

Afyonkarahisar, son iki gündür soğuk havanın etkisi altında. Afyonkarahisar Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün ölçümlerine göre önceki gece şehir merkezinde sıcaklık eksi 21.6, Hava Meydan Komutanlığı’nın bulunduğu Afyonkarahisar-Konya yolunda sıfırın altında 28,8, Şuhut ilçesinde sıfırın altında 27.7, İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl-Akören mevkiinde eksi 29.4, Çobanlar ilçesinde ise 25.7 olarak gerçekleşti. Kentte hava sıcaklığının Cumartesi’den itibaren yaklaşık 10 derece yükseleceği tahmin ediliyor.
Afyonkarahisar’daki soğuk hava, çeşmelerde de etkisini gösteriyor. Kasaplar Çarşısı olarak bilinen mevkide bulunan çeşmenin üzerine “Çeşmeyi kapatma, donuyor” yazısı yapıştırıldı. Çeşmeden akan 4 musluk da donma tehlikesine karşı açık tutuluyor. Kent içinde açık havada bulunan diğer çeşmelerde de önce sıcak su ile buz açılıyor, daha sonra su ihtiyacı karşılanıyor. Kasaplar Çarşısı’ndaki esnaf ise 150 yıldır sürdürdükleri mangal yakma geleneğiyle ısınmaya çalışıyor.
Öte yandan soğuk hava, binalarda sarkıtların oluşmasına da yol açtı. Kentin eski camilerinden olan, 1472 yılında inşa edilen İmaret Camii’nin çatı ve oluklarında da sarkıtlar oluştu. Sarkıtların cemaatin namaz kıldığı bölgede olmaması, sarkıtların altındaki bankların da karla kaplı olması nedeniyle herhangi bir tehlike yaşanmadı.
Haber Fotoğraf:
Murat ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti