Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çeşmeli Konak Birlik Vakfı’na tahsis edildi

İGM Ekim ayı toplantılarının

İGM Ekim ayı toplantılarının 3. birleşiminde gündem maddelerine yönelik ihtisas komisyonlarından gelen raporlar karara bağlandı. Milli Birlik Caddesi üzerinde bulunan korunması tescilli ahşap yapı Çeşmeli Konak Birlik Vakfı kullanımına tahsis edildi

İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantılarının 3. birleşimi dün Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın idaresinde gerçekleştirildi.
İDARİ PARA CEZASI UYGULAMA TALEBİ DERİN ARAŞTIRILACAK
Toplantı meclis gündeminin 20. maddesinin görüşülmesiyle başladı. İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne ait vidanjörün, köylerde hayvancılık yapan vatandaşların ahırlarından çıkan hayvansal atıkları kanalizasyon hatlarına vermesi nedeniyle sık yaşanılan tıkanmaların ciddi sorun oluşturduğu belirtildi. Bu nedenle Müdürlüğe idari para cezası uygulama yetkisi verilmesi talebinin ileriki aylarda değerlendirilmesi doğrultusunda karar alan 7 komisyonun raporu kabul edildi. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, bu konunun derin bir araştırma sonucu meclis gündemine geleceğini söyledi.
ÇEŞMELİ KONAK BİRLİK VAKFI KULLANIMINA TAHSİS EDİLDİ
Gündemin 21. maddesinde bulunan; Nurcu Mahallesinde mülkiyeti Hazineye ait 534 ada, 16 parselde yer alan korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli halk arasında Çeşmeli konak olarak bilinen ahşap yapıyla ilgili olarak Alimoğlu A.Ş arasında düzenlenen ortak kullanım protokolü iptal edildi. Çeşmeli konağın; Eğitim, kültür ve sosyal hizmetlerde kullanmak amacıyla İl Özel İdaresi ile Birlik Vakfı Afyonkarahisar Şubesi arasında 6 aylık ortak kullanım protokolü düzenlenmesine, taşınmazlara İdarenin ihtiyacı kalmadığı için tahsislerinin kaldırılmasına karar verildi.
HAYIRSEVER BİRLİK VAKFI ACİL SERVİS VE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ YAPTIRIYOR
Konu hakkında bilgi veren Burhanettin Çoban, “Milli Birlik Caddesinde halk arasında Çeşmeli Konak olarak bilinen geçtiğimiz Eylül ayına kadar Alimoğlu Müzesi olarak hizmet veren bina boşaltıldı. Buraya Birlik Vakfı talip oldu. Birlik Vakfı sosyal, kültürel faaliyetlerle öne çıkmış bir vakfımızdır. Bilindiği üzere bu yıl AFSÜ Hastanesi yanında Ömer-Zilif Halaç Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi binasını Özden Halaç adına yapan hayırsever vakıftır. Şu anda da Özden Halaç adına Birlik Vakfı katkılarıyla Devlet Hastanemizin yanına çok büyük bir Acil Servis ve yoğun bakım üniteleri yaptırıldığı belirtilen tabela yolda ilerlerken görülmektedir.” dedi.
GIDA KONTROL LABORATUVARINA 20 BİN TL ÖDENEK AKTARILACAK
Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürlüğü’nün Uydukent’te Ali Çağlar Anadolu Lisesi Müdürlüğü yanında yapılan yeni hizmet binasına taşınması için ihtiyaç duyduğu 20 bin TL’lik ödenek Sermaye Giderleri ödeneğinden karışlanmasına oybirliğiyle karar verildi. Merkez İlçeye bağlı Köprülü köyüne açılan içme suyu kuyusunun depoya bağlanması, Başmakçı ilçesine bağlı Yukarıbeltarla köyüne açılan içme suyu kuyusunun depoya bağlanması ve Dinar ilçesine bağlı Çayüstü köyünde açılan içme suyu kuyusunun köy içme suyu deposuna bağlanması taleplerinin dairesince incelenerek değerlendirilmesine karar verildi.
EMİRDAĞ’DA İKİ ORTAOKULA YEMEKHANE YAPILACAK
Kızılören ilçesi birlik hizmetlerinde kullanılmak üzere ödenek aktarılması talebi uygun görülerek 20 bin TL ödenek aktarımına karar verildi. Sandıklı ilçesinin Soğucak köyünde içme suyu sıkıntısı talebi dairesince incelenerek gereği yapılacak. Emirdağ ilçesine bağlı temel eğitim okullarına spor sahası yapım ödeneğinden bulunan 63 bin 886 TL’lik ödenekle, bakım onarım ödeneğinde yer alan 479 bin 533 TL ödeneğinin Gömü Ortaokulu ve Mehmet Akif Ortaokulu yemekhane yapım işinde kullanımı için aktırılmasına karar verildi.
BAZI TALEPLERİ İLGİLİ DAİRE İNCELEYİP KARAR VERECEK
Sultandağı ilçesi Birlik Yardımı kaleminde bulunan ödenekten akaryakıt alımları için 50 bin TL ödenekte tahsis değişikliği yapılacak. Merkez ilçeye bağlı Kozluca köyüne açılan içme suyu kuyusunun depoya bağlanması talebi dairesince incelendikten sonra gereği yapılacak. Başmakçı ilçesine bağlı Yukarıbeltarla köyünün Kışla mevkiine giden yolun açılması talebi bütçe döneminde değerlendirilecek. Sinanpaşa ilçesine bağlı Tokuşlar köyünün çeşitli ihtiyaçlarında kullanılmak üzere ödenek aktarılması talebi doğrultusunda Sermaye Giderleri ödeneğinden Sinanpaşa KHGB’ne 10 bin TL aktarılmasına karar verildi. Meclisin Ekim ayı toplantılarının 4. birleşimi bugün sabah Çay ilçesinde Asfalt Şantiyesi’nde saat 11.00’de başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti