Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çetinkaya’dan “kenevir ekimi” müjdesi – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP)
Çetinkaya’dan “kenevir ekimi” müjdesi

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) düzenlenen basın toplantısına MHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gün, MHP İl Başkan Yardımcısı Gönül Ar Güngör, MHP Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.
“59 BELEDİYENİN 59’UNA DA TALİBİZ”
MHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gün’ün konuşmasının ardından söz alan MHP Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, “Salı günü MHP Grup toplantısında Sayın Genel Başkanımız Türkmen Beyimiz Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi yeniden açıkladılar. Büyük şehir olmayan 51şehirde MHP yerel seçimlere kendi adaylarıyla girecektir. Afyonumuzda bu 51 ilin başında gelmektedir. Bundan yaklaşık bir ay öncesinde merkeze bağlı beldelerimizin aday adayları ile birlikte Sayın Genel Başkanımızı ziyaret ettiğimizde Genel Başkanımızın bizlere ifade ettiği bir durum var. ‘Afyonkarahisar geldiğimiz gün itibariyle MHP’nin görüşlerini halen yaşayan, Türk-İslam davasını özümsemiş, Türk Milliyetçiliği fikir sistemini benimsemiş ender illerden birisidir. Bu sebeple Afyonkarahisar’ı istiyorum.’ demiştir sayın Genel Başkanımız. Biz de Genel Başkanımızın bu sözünü yere düşürmemek üzere MHP Afyonkarahisar Teşkilatları olarak, İl Teşkilatımız, İlçe Teşkilatlarımız, Belde Teşkilatlarımız, Afyonkarahisar’daki 59 belediyenin 59’una da talip olarak yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Allah’ın izni ile 31 Mart akşamı da büyük bir zaferle çıkacağımıza inanıyoruz.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR MERKEZDE AK PARTİ VE MHP İTTİFAKI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”
Afyonkarahisar’da MHP ile AK Parti’nin ittifakının olmadığını iki partinin de seçime iki ayrı aday ile girdiğini söyleyen MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, “Sahada çalışırken vatandaşlarımızla konuşurken, ülke gündeminde özellikle büyük şehirlerde ve PKK’nın partisi olan HDP’nin kazanma ihtimali olan yerlerde Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi yerel seçim ittifakı yapmaktadır. Bu da ilimizde bir çok soru işaretine bir de özellikle Afyon’da da ittifak olacak mı asparagas söylentilerine sebep olmaktadır. Sayın Genel Başkanımızın da defalarca söylediği gibi Sayın merkez İlçe Başkanımızın da bir genel merkez ve Genel Başkan ziyaretinde özellikle Genel Başkanımızın Afyon’u ısrarla istediğini kendisi vurguladı. Bizde tekraren kamuoyuna ısraren duyuruyoruz. Afyonkarahisar’da Merkez’de Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında bir seçim ittifakı söz konusu değildir. MHP olarak biz 31 Mart akşamı ipi göğüsleyen taraf olacağız. Bu seçimi kazanacağız, inancımız ve irademiz bu noktada eksiksiz ve tamdır.” ifadesine yer verdi.
“KENEVİR EKİMİ GÜNDEMDE”
MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi (MYK) Mehmet Taytak ile yaptıkları görüşmede Afyonkarahisar’a kenevir ekimi ile ilgili çalışmaları olduğunu aktaran Çetinkaya, “Sayın Milletvekilimiz, MYK Üyemiz Mehmet Taytak Bey’in Cumartesi günü Emirdağ’da bir konuşmamızı ve Afyon’a yakında vereceği bir müjdeyi bizim projemizle bağlantılı olacağı için açıklamak istiyorum. Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı da ifade etti. Ülkemizde stratejik ve önemli bir ekonomik kazanım olarak kenevir ekimi gündemde. Malum 19 tane il Kenevir ekimi için açıklandı. Fakat Afyonkarahisar bu iller arasında yoktu. Ben Sayın Milletvekilimiz Mehmet Taytak Bey ile konuyu kendisiyle paylaşmıştım. Kendisi de bana Afyonkarahisar’da kamuoyuna bu müjdeyi vermemi, kısa zamanda bunu kendisinin neticelendireceğini ve kamuoyuna duyuracağımızı ifade etti. Öncelikle bu güzel haberi vermek istiyorum.” şeklinde konuştu.
“ŞEHRİN GÜNEYDOĞU
 TARAFINA HASTANE ŞART”
Afyonkarahisar’ın güneydoğu bölgesine (Ataköy Harb-iş) bir hastane ihtiyacının şart olduğunu tekrarlayan Çetinkaya, “Şehrin güneydoğu tarafına bir hastane şarttır. 2014 yılından bu tarafa MHP olarak bunu ısrarla söylüyoruz. Bu bizim için yeni değil 5 yıl önce de bunun gerekliliğini görüyorduk, biz bunu tekrar yine söyledik. Adına butik hastane deyin, adına sağlık merkezi deyin, adına trafik hastanesi deyin, adına belediye hastanesi deyin şehrin bir tarafından en azından acil müdahalelerde kullanılmak üzere en azından birkaç tane servisinin olduğu acil kısmı tam donanımlı bir sağlık merkezinin olması gerektiğini iktidara yerelde geldiğimizde bunu hayata geçireceğimizi ifade etmiştik. Sağlık Bakanlığımızın ilimizdeki İl Müdürlüğü bizim bu tespitimize katılarak oraya bir butik hastane yapılacağını da söyledi. Bu bizim projelerimizin ne kadar isabetli ne kadar olduğunu göstermektedir.” ifadesini kullandı.
“AFYON, KOCATEPE DEMEKTİR”
Kocatepe’ye Kurtuluş Panoraması yapacaklarını söyleyen Çetinkaya, “Su faturalarının yüksek olmasın nedeniyle faturalarda en az yüzde 20 indirim yapacağız dedik. Bunun yanında istihdamı, bunun yanında yapılaşmayı, bunun yanında bütün evleri jeotermal ısınmayla tanıştırmayı, kentsel dönüşüm projemiz ve jeotermal kaynaklı tarım ürünleri üretme istihdam projelerimizi açıklamıştık. Yine gittiğimiz her evde tam kapsamlı açıklamamakla beraber Afyon, Kocatepe demektir, Mustafa Kemal demek Kocatepe demektir. Anıt Kabir’e giden herkes Kocatepe’ye de gelmelidir hareketiyle biz de o zaman misafirlerimiz gelmeden Kocatepe’yi misafirlerimize hazırlamalıyız diye hep anlatıyoruz. Bunun en önemli ayağı Kocatepe Belediye Başkanımız ile beraber yaptığımız bir projedir. Bu projenin içinde en büyük veri Kurtuluş Panoraması’dır. Kocatepe’yi Türkiye’deki bütün insanların ziyaret edebileceği bir yer haline getirmektir.” diye konuştu.
“TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE
SANAYİ BÖLGESİNİN SÖZÜNÜ VERİYORUZ”
Çiftçilerin zor durumda olduğunu domates üzerinden verdiği örnekle anlatan Çetinkaya, “Yine istihdam ve üretime dayalı projemiz ayrıntılarını açıklayacağım, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri kuracağız. Bu bir belediye için, yerel yönetim için yerin tahsisi, imar planlaması ve yetkili kurumlarla ilgili iletişim ve takibi belediyeye düşmektedir. Fakat Afyonkarahisar’da bir köyümüzde, bir sezonda teknolojik sera hariç 18 bin ton domates üretildiğini göze alırsak, domatesi sadece bir örnek olarak veriyorum, Afyonkarahisar’daki üreticilerimiz, üretimini yaptıktan sonra en önemli problemimiz ürettiğimiz ürünü işleyememek ve pazarlarda pazarlayamamak. Bizim ürettiğimiz ürünler gerçekten insanların sofralarına vardığında fiyatlarda en az 3-5 katı artış görürüz. Ama bizim tarlamızdan bizim memleketimizden çıkarkenki fiyatlar maalesef çok düşüktür. Hem istihdamı geliştirmek için, hem Afyonkarahisar’a para akıtmak için, hem çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin daha kıymetli olabilmesi için Afyonkarahisar’da tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinin sözünü veriyoruz.” dedi.
“SEÇİM ZAMANI SAHALARDA
OLMALARI GAYET NORMAL”
Diğer Belediye Başkan Adaylarının seçim vaatleri hakkındaki soruyu cevaplayan Çetinkaya, “Bütün aday arkadaşlar sahalardalar, seçim zamanı sahalarda olmaları gayet normaldir, çalışacaklar, herkes kendi projelerini anlatacaklar. Mezarlıkla ilgili ben bugüne kadar vefat ettikten sonra sokakta kalan kimse görmedim zaten. Ben öyle bir problem olduğunu düşünmüyorum.” ifadesini kullandı.
“SOSYAL YARDIMDA ESAS
OLAN YARDIM YAPILAN KİŞİNİN
 ONURUNU KORUMAKTIR”
Ordu Bulvarı’nda bulanan ekmek satış büfesi önündeki kuyrukla ilgili sorulan soruya cevap veren Çetinkaya, “Sosyal yardımlarda biz kesinlikle gizliliği ele alıyoruz. Mesela bazı belediyelerde, Afyon Belediyesi’nde de bu var, bir cenazeniz olduğu zaman belediyeyi arıyorsunuz, belediyeyi size kaç kişilik yemek istiyorsanız gönderiyor. Ama ben MHP’li bir belediyenin bu işe nasıl baktığını anlatayım. O da Afyonkarahisar’da bundan sonra bizim nasıl yapacağımızın işaretidir. Biz 3 gün değil, bir gün değil, cenazede değil, Emirdağ Belediyesi’nde mesela 365 gün iki öğün 450 noktaya yemek gönderiliyoruz ve kime gittiğini kimse bilmez. Sosyal yardımda esas olan yardım yapılan kişinin onurunu korumaktır. Biz MHP olarak bu konuda çok hassasız.” diye konuştu.
“HİÇBİR ADAYDAN ŞAŞIRACAĞIM PROJE DUYMADIM AMA DUYMAK İSTİYORUM”
“Diğer adaylardan sizi ayıracak ve fark attıracak projeniz nedir, ya da diğer adayların projelerinden beğendiğiniz veya beğenmediğiniz proje var mı?” sorusuna cevap veren Çetinkaya, “Bugüne kadar benim söylemediğim, aa diyeceğim hiçbir adaydan proje duymadım ama duymak istiyorum. Diğer aday arkadaşların açıkladığı projeleri de küçümsemek istemiyorum. Sonuçta insani kaygılardır. Ama mesela Afyon’da belki bilgi eksikliği olabilir, Afyon’da cenazeden sonra 3 gün yemek olmaz. Bizde bir perşembesi, bir kırkı bir de yılı olur. Bunlarda kırk gün sonra ve bir yıl sonra vs. olur. Ama bunlar iyi niyetli söylenmiş sözlerdir. Bunlarda kötülük aramıyoruz, bir de belediyenin bu uygulaması zaten var devam ediyor. Bunu ben proje olarak açıklamak istemem veya proje değil zaten uygulanan bir yöntemdir. Ama aday arkadaşların açıklamasına da eleştireceğim veya kem söz edeceğim bir durum yok.”şeklinde konuştu.
“ANKETLERDE MHP BİRİNCİ PARTİ”
“Diğer adaylar anket çalışması yaptırıyor, sizin de anket çalışmanız var mı? Son anketlerde durum nedir?” sorusuna cevap veren MHP Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, “Evet bir anket çalışması yaptırıyoruz. Periyodik olarak devam eden bir anket çalışmamız var. Sadece diğer aday arkadaşlara nezaketsizlik olmasın diye ayrıntısını müsaade ederseniz vermeyeceğim. Ama tüm kamuoyunu ve herkesi temin ederim ki MHP son kamuoyu yoklamalarında birinci partidir.” ifadesine yer verdi.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti