Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Belediye Başkan Adayları 2024

CHP belediye başkan adayları 2024 Yerel Seçimleri tüm hızıyla yaklaşırken adaylar peyderpey açıklanmaya devam ediyor. İşte detaylar.

CHP belediye başkan adayları

CHP Belediye Başkan Adayları 2024

Seçim heyecanı başladı. 31 Mart 2024’te gerçekleşecek olan Yerel Seçimler öncesinde partiler hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda seçilen yeni genel başkanı ile birlikte adımları merakla beklenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), belediye başkan adaylarını belirleyip kamuoyuyla paylaşıyor. CHP belediye başkan adayları 2024 Yerel Seçimleri tüm hızıyla yaklaşırken açıklanmaya devam ediyor. Peki CHP belediye başkan adayları 2024 seçimleri öncesi kimler oldu? CHP’de açıklanan ilk isimler ve daha fazlası haberimizde.

 

Kısa adı PM olan CHP Parti Meclisi toplandı ve ilk CHP belediye başkan adayları 2024 seçimlerine yaklaşık 4 ay kala açıklandı. Bu kapsamda açıklanan isimlerden 4’ü büyükşehir, 6’sı il belediyesi için açıklanırken toplamda 226 yerdeki belediye başkan adayları belirlenmiş oldu. İlk isimler arasında büyükşehir belediye başkan adayları en çok merak edilenler, peki CHP İstanbul belediye başkan adayı ve Ankara belediye başkan adayları belli oldu mu? Yanıt evet.

 

CHP Belediye Başkan Adayları 2024

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan MYK toplantısında adaylıkları netleşen ilk isimler PM onayına sunuldu ve 4’ü büyükşehir, 6’sı il belediyesi olmak üzere 226 yerdeki belediye başkan adayları duyuruldu. İstanbul ve Ankara’da mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterildi. Ayrıca Balıkesir ve Bursa belediye başkan adayları da belirlendi. Ek olarak sürprizler de var.

 

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun yeniden aday olduğu bildirildi. İmamoğlu ile ilgili çeşitli spekülasyonlar da böylelikle engellenirken Ankara’da da halihazırdaki başkan Mansur Yavaş yeniden aday gösterildi. Balıkesir’de Ahmet Akın ve Bursa’da Mustafa Bozbey belediye başkan adayı. Akın, önceki yerel seçimlerde de Balıkesir’de adaydı ve az bir farkla (yüzde 2,5 oy farkıyla) kaybetmiş, ayrıca uzun süre MYK üyeliği yapmıştı. Bozbey ise Bursalıların tanıdığı bir isim, zira şehrin büyük ilçelerinden Nilüfer Belediye Başkanı durumunda. CHP belediye başkan adayları 2024 seçimleri öncesi hazırlıklarına başladı.

 

Öte yandan partiden ihraç edilen, ancak affedilerek geri dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, beklenen bir gelişme olarak aynı şehirde aday gösterildi.

 

CHP İstanbul ve Ankara belediye başkan adayı netleşti

 

CHP, önceki açıklamalarında belediye başkan aday sürecini titizlikle yürüteceğini, eğilim yoklamaları, kamuoyu anketleri ve milletvekilleri tarafından hazırlanan raporlar dikkate alarak belirleme kararı alındığını açıklamıştı.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ve Bolu Belediye Başkanı Özcan ile 5 il belediye başkanının adaylıkları ilan edilmiş, geriye PM onayı kalmıştı. Daha önce adaylığı duyurulan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise açıklanmadı, kulislerde sürpriz olarak değerlendirilen bu durumun nedeni henüz bilinmiyor.

 

PM toplantısında 5 il için de adaylar açıklandı. Nevşehir’de Mehmet Bilgin, Karaman’da Recep Sarpçelik, Gümüşhane’de Bedri ağaç, Elazığ’da Coşkun Çağlar Duran, Bayburt’ta Kubilay Erel CHP belediye başkan adayı oldu. CHP belediye başkan adayları 2024 seçimleri öncesi hazırlıklarına başladı.