CHP'den AK Partili Çamlı İçin Suç Duyurusu
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, AK Parti'nin önceki dönem milletvekillerinden Ahmet Hamdi Çamlı hakkında Cumhuriyet ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret dolayısıyla suç duyurusunda bulundu
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, “Artık ne söylediğini kendi bile bilmeyen ve her geçen gün yaptığı yanlışın dozuna artıran Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kişiliğine yöneltilen bu açık saldırıya rağmen, somut olayla ilgili bugüne dek tek bir soruşturma dahi başlatılmamıştır” dedi.
“KAMU VİCDANINDA DERİN YARALAR AÇMAKTA”
Erhan, “Bu tür ağır ve sistematik saldırıların karşılıksız kalması, sadece bireysel cezasızlığı değil; aynı zamanda Anayasal düzenin korumasız bırakılması sonucunu doğurmaktadır. Hukuk devleti ilkesinin gereği olan etkili soruşturma yükümlülüğü yerine getirilmediğinde, Cumhuriyet karşıtı söylemler cesaretlenmekte; benzer fiillerin tekrarının önü açılmaktadır.
Bu sessizlik hali, kamu vicdanında derin bir yarılmaya yol açmakta, yargıya olan güveni sarsmakta ve toplumda anayasal düzene yönelik saldırıların yaptırımsız olduğu yönünde son derece tehlikeli bir algı oluşturmaktadır. Beklentimiz, işbu suç duyurusuyla birlikte, şüpheli hakkında etkin bir soruşturma yürütülmesi yönündedir” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme





