Chp'den Şok İddia: Mülakatta Elendi Dediler, Ertesi Gün İşe Alındı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, İl Özel İdaresi Personel A.Ş.'nin kepçe operatörü alımı sürecinde usulsüzlük yapıldığını iddia etti.
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, İl Özel İdaresi Personel A.Ş.’nin kepçe operatörü ilanına Çay ilçesinde alınan başvurularla ilgili açıklama yaptı.
“ELENEN İSİM USÜLSÜZ ŞEKİLDE LİSTEDE”
Başkan Erhan, “Çay İlçe Özel İdaresi Personel A.Ş. tarafından alınan başvurularda vatandaşlarımızdan bazıları mülakata çağrılmış, 15 Eylül 2025 tarihinde yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı olan iki kişi noter huzurunda kura çekimine katılmaya hak kazanmıştır. Ancak ne tesadüftür ki, noter huzurunda yapılacak kura çekiminden sadece bir gün önce, yani 18 Eylül 2025 günü saat 21.30’da, mülakatta elenmiş bir kişinin ismi listeye usulsüz şekilde eklenmiştir ve yine büyük bir tesadüf eseri işe girmeye hak kazanan kişi listeye sonradan eklenen kişi olarak ilan edilmiştir. İl Özel İdaresi'nden bu skandalla ilgili acilen bir açıklama bekliyoruz. Bu konunun bir an evvel açıklığa kavuşturulmasını talep ediyoruz. Dinar ve diğer ilçelerde de personel alımı için yapılan mülakatlarda ve noter huzurunda çekilen kuralarda benzer durumlar yaşandı mı? Diğer ilçelerde de mülakat sonucuna uyulmaksızın listeye sonradan eklenenler oldu mu? Adaylar gerçekten noter huzurunda çekilen bir kurayla mı belirlendi, yoksa bu kurumlarda çalışmak için aranan tek şart bir siyasi partiye dâhil olmak mı?”
Başkan Erhan, sözlerini şöyle tamamladı: “CHP olarak adaletin ve liyakatin sağlanması için her zaman mücadele edeceğiz. Nerede mağdur bir vatandaşımız varsa onun sesi olacağız. Hiçbir vatandaşımızın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Bu ve buna benzer konuların her zaman takipçisi olacağız.”
Bakmadan Geçme





