Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP siyaseti kirletiyor – Kocatepe Gazetesi

CHP siyaseti kirletiyor – Kocatepe Gazetesi
CHP siyaseti kirletiyor

MHP lideri Devlet Bahçeli, Isparta programının ardından mola verdiği Afyonkarahisar’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. 2019 seçimleri öncesi CHP ve HDP’nin ittifak kuracağı iddiaları değerlendiren Bahçeli, CHP’nin AK Parti’yi iktidardan düşürmek için bir cephe kurma hevesinde olduğunu söyledi. CHP’nin referandumdan çıkan yüzde 49’lu hayır cephesinin liderliğine soyunmaya çalıştığına dikkat çeken Bahçeli, “Bunu muhafaza edebilmek için de o zaman yapacağı şey MHP’ye çatmaktır, iktidara çatmaktır. Bu anlayışla kendilerinin yüzde 49’u koruyacağına inanıyor” dedi.
CHP HAYIR CEPHESİNİN
LİDERLİĞİNE SOYUNUYOR
Bahçeli özlet şunları söyledi: “Türkiye’nin iç ve dış siyasi olayları çerçevesinde özellikle ana muhalefet partisinde kendisini baş gösteren bir gerilim stratejisi bu stratejiye uygun olarak da Adalet ve Kalkınma Partisini nasıl iktidardan düşürebileceklerine dair bir cephe oluşturma hevesi görülüyor. Bu cephe kim olacaktır onu da önümüzdeki günlerde çok net olarak görebilir. Ama şu an CHP’nin demokrasi ve özgürlükler adına adalet kavramı adına sahiplenmiş olduğu unsurları göz önüne alırsanız anayasa referandumunda ortaya çıkmış olan yüzde 49’luk hayır cephesini CHP’nin önderliğinde kurmak istemektedir.
GERİLİMİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
Bunu muhafaza edebilmek için de o zaman yapacağı şey MHP’ye çatmaktır, iktidara çatmaktır. Siyasi olayları aşırı derecede farklı yorumlarla anlaşılmaz hale getirmektedir. Atatürk tartışmasını, din tartışmasını Türkiye’nin gündeminde sıcak tutmaktır. Bu anlayışla kendilerinin yüzde 49’u koruyacağına inanıyor. O zaman yüzde 51’i kim temsil edecektir. Televizyonlarda bu ve buna benzer tartışmalarla toplumsal gerilimi arttırıyor. Siyasetteki üslubu kirletiyor. Ve şiddeti davet ediyor. Bu da CHP’ye bir fayda sağlamaz.
ÇAYLAR, DERELER NEHİR OLMUYOR
Siyasette tükenmişler tekrar siyasi tükenmişliği ortadan kaldırabilmek için siyasette bir tıkanıklıktan bahsederek kendilerine aşı yapmaya çalışıyor. Yeni bir partiye ihtiyaç vardır yeni bir oluşuma ihtiyaç vardır diyenlerin içerisinde şu an eğer bir arayışa girenleri tarar iseniz geçmişte siyasi parti kurma tecrübesine sahip olanlar fakat sonuç alamayanlardır. Buna da bakmak lazım. Rahmetli Aydın Menderes, Cem Boyner, İsmail Cem, Cem Uzan. Buna benzer çok sayıda kişiler var. Eğer siyasi hayatımızda bir demokatik olgunluk kazandırmak, siyasi istikrar sağlamak, siyasi hayatı normalleştirmek istiyorsak, nehirleri derelere bölmek değil, nehirlerin debisini yükselterek daha düzenli akışını sağlayarak siyaset denizine ulaştırmaktır. Bu olursa fayda getirir.
AYDIN DOĞAN’A ZARAR VERİR
Hürriyet gazetesi Tansu Çiller ile bizim resmimizi koymak suretiyle Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde bizleri cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev üstlenebileceğimizi böylelikle de Sayın Cumhurbaşkanının 3 Kasım 2019 tarihinde seçilebileceğine dair bir konuyu gündeme getiriyor. Bizim öyle bir şu aşamada cumhurbaşkanlığı seçimi ve bu seçimin nasıl olacağına dair herhangi bir yorum, karar arifesinde ben bulunmuyorum. Böyle bir yorumu yapmasını çok doğru bulmadım. Bu başta Aydın Doğan Bey’e zarar verir.
KAPI YOKSA KİLİT ÖNEMSİZ
Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda düşüncelerini kimseyle paylaşmadıklarını belirten Bahçeli, “MHP tedbirli, ihtiyatlı önerileri olan bir siyasi partidir. Gelişmeleri değerlendirip ona göre bir yorum getireceğiz. Yüzde 51 ne olur bu bloklaşmada kim kimdir kim nerede bulunur bunları düşünmek lazım. Onun için herkes düşünüyor isimler ortaya atıyor” diye konuştu. 2019’da MHP’nin kilit parti olup olmayacağı sorusuna ise “Kapı olmadıktan sonra kilidin fazla bir önemi yok” cevabını verdi.
BALON PATLARSA NE OLACAK?
MHP lideri Bahçeli, MHP’den ihraç edilenlerin kuracağı yeni parti ile ilgili sorulara da yanıt verdi. “MHP’den ayrılmış veya ayrıltılmış unsurlar üzerinden kendilerine bir siyasi destek sağlayabilecek oluşumlarla beklenmedik balon şişirmeleriyle meşgul oluyorlar” diyen Bahçeli, “O oluşumu sağlamak isteyenlere karşı aşırı derecede Halk TV, Sözcü, Cumhuriyet ve Hürriyet Gazetesi aşırı derecede CNN’de dahil olmak üzere bir anlam, destek yüklemeye çalışıyorlar. Bu bayram balonu gibi patlarsa ne olur? Sadece birileri için gürültü yaratır. Patlama ihtimalinin ne zaman olacağı bizim ilgi alanımız o değil, biz 9 tesisi nasıl açtık bundan sonra daha neler yaparız onlarla meşgulüz. Lafın arkasından koşan lafa ulaşır, başka yere değil” ifadelerini kullandı.
ABD’NİN POLİTİKALARI YANLIŞ
ABD’nin eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararına varacak bir yargı işlemi yürütmesini ise Bahçeli şu sözlerle değerlendirdi: “Tabi ABD Türkiye ile dost ve müttefik ilişkinin çok çok ötesinde Türkiye aleyhine gelişebilecek olaylara sebebiyet veren bir tavır ve politika izliyor. Bu yanlıştır. Öyle bir politikanın içerisinde değişik unsurları, uyandırma arzusu da taşıyabilir. O konuda bilgi sahibi değiliz. Fakat ABD ve Almanya buna benzer ülkeler Türkiye’de bir anlamıyla Türkiye’nin geleceğini karartabilecek politikaları izlemeyi alışkanlık haline getirdiler. Amaçlarının ne olduğu tahmin ediliyor. Ve Türkiye onlara müsaade etmeyecektir. Bugün Türkiye’de ne olursa anlaşılıyor ki bunların arkasında Türkiye’de terörü yoğunlaştırmış olan terörist grupların ötesinde iki üç ülkenin olduğuna dair destekleyici işaretler var. Kendini gösteriyor demektir. Bunlardan biri Almanya diğeri ABD diğeri de İngiltere.”