Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’de 4 adaylı yarışın galibi Yalçın Görgöz

CHP İl Başkanlığı seçiminde

CHP İl Başkanlığı seçiminde 265 delegeden 255’i oy kullandı. Sandıktan 2 geçersiz oyun çıktığı seçim sonucu 101 delegenin oyunu alan ve seçime turuncu liste ile katılan Yalçın Görgöz ve ekibi göreve seçildi. Sandıktan diğer adaylar; Ramazan Akgöz’e 82, Ertuğrul Yılmaz’a 38, Umut Kılıç’a 32 oy çıkarken, iki tane de geçersiz oy çıktı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın seçimli olağan 37. genel kurul toplantısı dün Oruçoğlu Termal Otel’de yapıldı.
5 ADAYDAN BİRİ ÇEKİLDİ
Başlangıçta CHP’nin İl eski Başkanı Nevzat Ercan’ın da aday olduğu ancak daha sonra çekildiği Başkanlık yarışı Ertuğrul Yılmaz, Av. Umut Kılıç, Yalçın Görgöz ve Av. Ramazan Akgöz’ün arasında gerçekleşti. Kongreye; CHP Grup Başkan Vekili CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in yanı sıra, CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, CHP Afyonkarahisar eski Milletvekili Halil Ünlütepe, bazı siyasi partilerin temsilcileri, delegeler ve partililer katıldı.
“CHP MEHMETÇİĞE SALDIRIYI KARARLILIKLA KINIYOR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra genel kurul divanı CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in Başkanlığında; Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan’dan oluştu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel kongre başlangıcında yaptığı konuşmada, Suriye’de Mehmetçiğe yönelik rejim unsurları tarafından düzenlenen saldırıyı CHP olarak tam bir kararlılıkla kınadıklarını dile getirdi. Özel, “CHP olarak Mehmetçiğimize girişilen bu hain saldırıyı tam bir kararlılıkla kınıyoruz, nefretle karşılıyoruz. Bu yaşananlardan dolayı sorumluluğu olanların bunla ilgili hesap vermesi gerektiğini de kayda geçiriyoruz. Muhatap olunan ülkedeki kendi vatandaşlarını Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında düzensiz göçmenlere, sığınmacılara dönüştüren siyaseti de, oradaki iç savaşı da, orada vesayet savaşı yürüten dünyanın süper güçlerini de, onların Türkiye’ye tutumlarını da bir kenara not ediyoruz. Not etmemiz gereken önemli bir eksiklikte partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in sırf CHP’lilere değil, Türkiye’yi yönetecek, daha sonra daha sonra kendi koltuğunda oturacak herkese bıraktığı altın öğütlere vardır.” dedi.
“SURİYE’DEKİ KARIŞIKLIK FIRSAT BİLİNDİ”
CHP’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in sadece CHP’lilere değil, Türkiye’yi yönetecek, Türkiye’deki sorumluluk mevkilerinde bulunacak herkese altın öğütlerinin olduğunu ifade eden Özel, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Komşuların iç işlerine karışmamak, komşunun toprak bütünlüğüne saygılı olmak, komşudaki devlet dışı unsurları değil, komşudaki meşru hükümetleri muhatap kabul etmektir. Bunların dışında Suriye’deki bir takım iç karışıklıkları fırsat bilip o süreçte başka hayaller kuranlar, komşunun toprak bütünlüğüne saygılı olmayıp başındakinin gitmesi için gün sayanlar, komşudaki Emevi Camiinde namaz kılmak için süre tayin edenler ve oradaki muhaliflere her türlü desteği sağlayarak orada bir rejim değişikliğini körükleyenler komşudaki iç savaşın bitmemesine, 4.5 milyon Suriyeli sığınmacının Türkiye’ye gelip yerleşmesine sebebiyet verdiler” diye konuştu.
“CHP İÇ SAVAŞ KIŞKIRTICILIĞINA KARŞI”
CHP’nin savaşlara karşı olduğunu dile getiren Özel, “CHP olarak savaş ve iç karışıklıklara karşı bir partiyiz. CHP sosyal demokrat bir partidir. Sol değerlere sahip bir partidir. CHP göçmene değil, göçmen oluşturan politikalara, sığınmacılara değil, insanları vatanından eden başta savaş ve iç savaş kışkırtıcılığı gibi yanlış politikalara karşıdır. Bugün Türkiye’nin batıya bir siyasi şantaj olarak göçmenleri yollaması, yönlendirmesiyle ilgili sürecin kendisi çok uzun süredir, batının duyarsızlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konudaki diplomatik yetersizlikleri ortadadır. Devleti yönetenlerin maalesef sığınmacıları Merkel ile el ele tutuşup adeta kurban pazarlığı yaparmış gibi ‘3 milyon Euro olmaz, 6 milyona bizde kalsınlar’ diye el sallamışlardır. CHP insanları vatanından eden başta savaş ve iç savaş kışkırtıcılığı gibi yanlış politikalara karşıdır.” şeklinde konuştu.
“GÖÇMENLERİN DURUMU TARİHE KARA LEKE”
Türkiye’nin sığınmacılara kapıları açması ile Yunanistan’ın gaz bombası sıkmasının insanlık tarihine geçecek kara bir leke olduğunu belirten Özel şöyle konuştu:
“Bu süreçte açtım kapıları yürüyün bakalım E-5’ten deyip karda kışta, çoluk çocuk onları sınır kapılarına doğru yönlendirmek kara bir lekedir. Yunanistan’ın kendisine sığınma talep edenlere kapıları kapatıp gaz sıkması da insanlık tarihine geçecek kara birer lekedir. En temel insan hakkı barınmak ve sığınmaktır. Bu coğrafyada yaşayan herkeste geçmişte göçmendi, bizlerde en çok göç alan coğrafyalardan bir tanesiyiz. Bundan sonrada bu coğrafyaya ne gelen nede buradan giden bitecektir. Türkiye Cumhuriyeti bütün kısıtlı imkânlarına rağmen göçmenlerle ilgili çok zaman, çok para harcamasına rağmen ve bunu Türkiye’de iç politikada elbette önemli bir eleştiri konusu ama dünyaya karşı övünçle söylerken bu son günlerde yaşananlar Türkiye’yi de gelecekte sıkıntılı duruma düşürecektir.”
“ÜLKEDE VE DÜNYADA KALICI BARIŞ İSTENİYOR”
“100. yılda Atatürk’ün kurduğu meclise savaş kararı değil kalıcı barışı tesis etmek yakışır.” diyen Özel şunları söyledi:
“Atatürk’ün yurtta barış, dünyada barış söylemini bütün CHP’liler olarak sahipleniyoruz. Bunu sadece bize değil, bütün ülkemize sunulan bir ebedi vasiyet olduğunu biliyoruz. 100. yılında Atatürk’ün kurduğu meclise savaş kararı değil kalıcı barışı tesis etmek yakışır. Bunun için geçmişte yapılan hatalar bırakılmalı. Tüm siyasi partilerle ortaklaşma sağlanmalıdır. Etkin bir diplomasi yürütülmeli. Suriye sorununa kalıcı diplomatik çözüm bulunmalı, Mehmetçiğimizin bir tanesinin daha burnu kanamamalıdır. Ülkemizde barış istiyoruz, dünyada barış istiyoruz.”
KURUL RAPORLARI TEK TEK İBRA EDİLDİ
Özel’in ardından; CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, CHP Afyonkarahisar eski Milletvekili Halil Ünlütepe, Dr. Sevilay Mara, Dr. M. Kemal Demirkırkan, Yılmaz Özkan, Ali Zenbil, Hasan Evrenkaya birer konuşma yaptı. Kurul raporlarının okunup teker teker ibrasının ardından teşekkür etmek için CHP İl eski Başkanı Nevzat Ercan söz aldı.
“PARTİ İÇİ HUZURSUZLUK ARTTI”
CHP İl eski Başkanı Nevzat Ercan, biat kültürüne uymayıp 5 İl Başkanı adayı çıkardıklarını belirtti. 8 Ekim 2018 tarihinde istifa ile boşalan İl Başkanlığı görevine atama ile gelmeleri itibariyle büyük bir emek ve özveri ile hizmet ettiklerini açıklayan Ercan, “Toparlayıcı ve birleştirici olmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Ama son haftada delegasyonun belli yerlerden belli yerlere entegre edilmesiyle yönlendirilmesiyle parti içi huzursuzlukların arttığını maalesef gördük. Bu yüzden ben çalışma arkadaşlarımla birlikte bu seçime katılmama kararı aldık. Aday olmadım. Biz CHP’liyiz ve biz CHP’nin zor günlerinde varız. Biz çalışırız partiden bir şahsi beklentimiz ve art niyetimiz olmaz, olamaz. Delege arkadaşlarımızın bizleri kırmamak için yüzümüze zoraki bakması, bazen candan gülerek desteklerini bildirmesi bizleri son derece rahatsız ediyor. Herkese mavi boncuk dağıtmak yerine gerçekten çalışıp partimizi iktidara taşıyacaklara yol açılması için bu kararı verdik. Kazanan CHP olsun. Hakkımız helal olsun.” ifadelerini kullandı.
GÖRGÖZ VE EKİBİ YARIŞIN GALİBİ
Seçime turuncu liste ile katılan CHP İl Başkan adayı Yalçın Görgöz ve ekibine sandıktan 101 oy çıktı. Görgöz’ün Başkanlığı’ndaki listenin yönetim kurulu üyeliklerinde; Nuri Akşit, Turgut Akyıldız, Bilen Bilir, Ali Çalı, Rahim Dede, Alev Doğru, Arzu Duman, İrfan Göktürk, Mesude İntepe, Ahmet Köksal, Ömer Oruç, Devrim Ölmez, Caner Peynirci, Tuncer Serdaroğlu, Fevzi Şahancan, Sadullah Şahin, Özgür Topsakal, Gülümser Türk, Sezai Yılmaz ve Ayhan Zeybel yer alıyor. İl Disiplin kurulu üyeliklerine ise; Ersen Çakı, Süleyman Çakır, Ünal Emer, Ayşe Göktaş, Veli Güneş, Osman Keskin, İbrahim Kızılırmak, Şükrü Pancar, Şahin Uçkun seçildi. Üst kurultay delegeliklerinde; Yalçın Görgöz, Ali Arıkan, Barış Can, Mehmet Kahraman, Raşit Güneş, İsmail Taylan, Ali Selvi, Ertuğrul Şahin, Tunay Türkmen, Ahmet Demir, M. Tuğrul Akkuş, Ahmet Hakan Uyan görev alacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi