Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin Büyükelçisi 2. kez Afyonkarahisar’a geliyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Çin Büyükelçisi 2. kez Afyonkarahisar’a geliyor

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Beşer, Çin Halk Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng’in ikinci kez Afyonkarahisar’a geleceğini söyledi

Beşer, yaptığı yazılı açıklamada TOSYÖV olarak yaptıkları girişim sonucunda Çin Büyükelçisi Xiaosheng’in Afyonkarahisar’a bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirterek, 1 Mayıs’ta Xiaosheng’in temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a ikinci kez geleceğini kaydetti.
Beşer açıklamasında, Çin-Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti ile iyi bir konuma geldiğini ifade ederek, gelinen noktada iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasından Afyonkarahisar’ın da payını alabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Beşer açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “TOSYÖV olarak yaptığımız girişimler neticesinde Sayın Büyükelçiyi Afyonkarahisar’da misafir etmiştik. Afyonkarahisar Türkiye’nin maden ihracatında büyük bir paya sahip. Bu noktada Çin-Türkiye arasındaki ticaret hacminde maden ihracatının payının çok büyük olduğunu da biliyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına Sayın Başbakanımızın Çin’e geniş katılımlı bizim de iştirak ettiğimiz bir ziyarete bulunmuş olması çok önemlidir. Afyonkarahisar-Çin arasında mevcut olan ticaret potansiyelinin artırılması da TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği olarak en büyük amaçlarımız arasındadır. Sayın Büyükelçinin bu seferki ziyaretinde işadamları ile ikili görüşmeler de gerçekleştirilecektir. İnşallah bu ziyaret Çin ile Türkiye arasında yapılan ticaretin artmasına bir vesile teşkil edecektir. Sayın Büyükelçinin bu seferki Afyonkarahisar ziyaretine Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Yu Jian da eşlik edecektir.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti