Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cinayetler, emek ve cesaretle çözüldü

Bu haberin fotoğrafı yok
Cinayetler, emek ve cesaretle çözüldü

Karahisar TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programının bu haftaki konukları Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Asayiş Şube Müdürü Musa Sürer ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Ergin oldu. Programda, son dönemde iki önemli cinayeti çözen Emniyet ekiplerinin başarısı üzerinde duruldu

Programa ayrıca Kocatepe Gazetesi Haber Müdürü Murat Arısoy, Kurtuluş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Kocaerkek ve Anahaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mejnun Sancak’ta konuk olarak katıldılar. Programda ilk olarak İscehisar ve Afyon merkez’de 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan cinayet olaylarıyla ilgili Emniyet Müdürü Türkmenli tarafından açıklamada bulunuldu. Türkmenli, İscehisar Belediye Başkanvekili Seydi Aşkın ve Babası Mustafa Aşkın cinayetlerinin ani gelişen olaylar olduğuna dikkat çekti. Türkmenli, “Bizlere haber verildiğinde şahıs zaten Afyonkarahisar merkez’e ulaşarak Avukat Hüseyin Burhan Hayran’ın ofisine gelmişti. Bizler Hayran’ın cinayetinin ardından şahsın 3 cinayeti de işlediğini öğrendik. Şahıs ara yollardan kaçarak Gebeceler istikametine 35-40 mermiryle giderken yolda yakaladık. Eğer ki Gebeceler’de durdurmasaydık, çok daha büyük felaketler yaşanabilirdi. Zaten hayatını kaybedenlerin aileleri bizlere gelerek şahsı hemen yakaladığımız için teşekkür ettiler. Emniyet büyük bir başarı göstererek şahsı 1 saat içinde yakalamıştır” dedi.
Asayiş Şube Müdürü Musa Sürer, Dinar’da kaybolan ve 2 ay sonra cesedi bulunan Mustafa Aksoy cinayetinin aydınlatıldığını söyledi.
Dinar’da 2 ay önce kaybolan ve daha sonra cesedi Dinar Sanayi Sitesi’nde boş bir arazide gömülü olarak bulunan Mustafa Aksoy cinayetinin aydınlatıldığını belirten Asayiş Şube Müdürü Musa Sürer, zor ama titiz bir çalışmanın ardından cinayet zanlısına ulaşıldığını söyledi. Sürer, “Mustafa Aksoy kaybolduktan sonra aracın yandığı yere gittiğimizde ulaşımın fazla olmadığı bir yolda yanmış bir kamyonet bulduk. Sadece olay yerine yakın bir fabrikanın bekçisi, aracın geçtiğini gördüğünü ve araçta 2 kişinin bulunduğunu söyledi. Olay sonrası Dinar ilçesinde bulunan tüm kameraları inceledik. Mustafa Aksoy’un ilçede girdiği lokantayı da gözlemledik. Bilgisine başvurduğumuz kişilerin tekrar çağırdığımızda başka ifadelerde bulunmaları şüphelerimizi artırdı. Ayrıca son telefon konuşmasında SİM kartın ilk defa kullanıldığını tespit ettik. SİM kartının Dinar’da alındığı yere gittik. Dükkan sahibi kartı alan şahsı hiç tanımadığını ve Dinar’da yaşamadığını söyledi. Ancak dükkan sahibinin 11 bin TL para karşılığı böyle ifade verdiğini öğrendik. Mustafa Aksoy üzerine Bursa’da kredi çekilmek istenmesi olayı iyice karmaşık hale getirdi. Şüpheli şahsın Dinar Sanayisinde bulunan bir dükkanı kiraladığını öğrendik. Orada yaptığımız incelemeler sonrası dükkana yeni beton döküldüğünün ortaya çıkması üzerine şüphelerimiz arttı ve betonu kırarak incelemelerde bulunduk. Bu esnada betonda bulunan kanlı lekelerin Mustafa Aksoy’a ait olduğu öğrenildi. Bir kepçe operatörünün zanlının cinayetten 3-5 gün önce sanayi sitesi içerisinde bir yeri kazdırdığını bize söylemesi üzerine bu alanda kazı çalışması yapıldı ve Mustafa Aksoy’un cesedine ulaşıldı. Bu şahıs her anlattığında farklı bir anlatım içine giriyor. Sabah anlattığı olayı akşama doğru farklı şekilde anlatıyor. Şahsın psikolojik olarak sıkıntılı olduğunu tespit ettik. Ama bize göre zanlı, kamyonet şoförü Mustafa Aksoy’dan yasa dışı bir iş için kamyoneti kiralamak istemiş. Aksoy teklifi kabul etmeyince başından iki el ateşle öldürülmüş. Şahsın polisiye dizileri iyi şekilde izlediğini düşünüyoruz. Çünkü yakalanmamak için her türlü entrikaya başvurdu. Titiz inceleme ve araştırmalar sonucu 2 ay sonrasında aydınlatabildik” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti