Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çinli yatırımcılar biyogaz için Afyonkarahisar’a gelecek

Çinli yatırımcılar biyogaz için Afyonkarahisar’a gelecek
Çinli yatırımcılar biyogaz için Afyonkarahisar’a gelecek

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları Ve Yöneticiler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Beşer, Çinli bir yatırımcının biyogaz enerji üretim tesisi kurma amaçlı fizibilite çalışması için Afyonkarahisar’a geleceklerini bildirdi

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, Çin Halk Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Ankara Büyükelçisi Xiaosheng Gong ile bir araya geldi. Gong’un evinde gerçekleştirilen görüşmede TOSYÖV heyetinin bir süre önce Çin Halk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdikleri iş seyahatine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Gong, Beşer’den Çin’deki temasları ile bilgiler aldı. Beşer, görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, Pekin Gıda Yiyecek ve İçecek Ticaret Odası’ndan oluşan bir heyetin Mayıs 2013 tarihinde 2 ülkeyi ziyaret edeceklerini belirterek, “İnşallah bu ziyaret edilen ülkelerden biri de Türkiye olacak. Türkiye geldiklerinde de Pekin Gıda Yiyecek ve İçecek Ticaret Odası heyetini Afyonkarahisar’da konuk etmeyi ve ikili görüşmeler gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. Beşer, Afyonkarahisar’da üretilen kirazın Çin’e ihraç edilmesi konusunda Büyükelçi Gong ile görüştüklerini belirterek, “Gıda ürünleri ticaretinin iki ülke arasında başlayabilmesi için imzalanması gereken gıda güvenilirliği anlaşmasında müspet adımlar atıldı. Gelinen noktada inşallah anlaşma birkaç ay içerisinde imzalanacaktır” diye konuştu.
Beşer, Çin’de biyogaz üretim sektöründe faaliyet gösteren önemli bir firmanın temsilcilerinin Afyonkarahisar’a geleceğini de belirterek, “Bilindiği gibi Afyonkarahisar tavuk sayısı bakımından avantajlı bir il. Bu konuda gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmeler neticesinde Çin’de bu alanda faaliyet gösteren büyük bir firmanın temsilcileri inşallah Afyonkarahisar’a fizibilite çalışması için gelecekler” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmeye Beşer ve Gong’un yanı sıra TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Alpı da katıldı. (Kocatepe)