Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çinlileri ağırlamak isteriz” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Çinlileri ağırlamak isteriz"

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) tarafından daha önce Afyonkarahisar’a gelerek kendisine nezaket ziyaretinde bulunan ve Çin geleneksel müzik aletleriyle ilimizde gösteri düzenlenmesine vesile olan Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Xiaosheng Gong’a iade-i ziyarette bulundu

Büyükelçilik makamında gerçekleştirilen ziyarette Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar İhsan Beşer de hazır bulundu.
Karşılıklı bilgi alışverişin yapıldığı ziyarette Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükelçi Gong’u makamında ziyaret etmekten ve karşılaştığı ilgiden dolayı mutlu olduğunu belirtti.
Çin’in çok önemli bir ülke olduğunu anlatan Balkanlıoğlu, “Türkiye ile Çin arasındaki ticari ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi gerekiyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin artmasıyla, karşılıklı turist sayıları artacaktır. Türkiye’de gezilmeye, görülmeye değer birçok güzellikler var. Afyonkarahisar’da termalin başkenti olması nedeniyle termal turizmin ve Türkiye’nin gözbebeğidir. Afyonkarahisar’da Çin turist ve işadamlarını ağırlamak isteriz” diye konuştu.
“ÇİN’E AFYON’U
TAVSİYE EDECEĞİM”
Şamen ve Fujigen kardeş il projelerinin de görüşüldüğü ziyarette, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Xiaosheng Gong, Çinli yatırımcıların, Türkiye’ye ve Afyonkarahisar’a yatırım yapmaları için çalıştıklarını söyledi.İki toplum arasında çok fazla ortak yön ve menfaat olduğunu belirten Gong; “Her iki ülkenin de arasındaki bağlar kuvvetleniyor. Afyonkarahisar’a ziyaretlerim sırasında ulaştırma, enerji ve ekonomi gibi önemli alanlarda fikir birliğine varıldı. Afyonkarahisar, Türkiye’de mermer ve madencilik açısından çok önemli yere sahip. Ayrıca Afyonkarahisar’ın zengin termal kaynakları var. Tarım olarak da çok önemli bir bölgede bulunuyor. Çinli yatırımcıların, Türkiye’ye ve Afyonkarahisar’a yatırım yapmaları için çalışıyoruz. Çin’deki madencilikle uğraşan şirketlere Afyonkarahisar’ı tavsiye edeceğim” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti