Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çoban’dan Köksal’a: Yabancı Düşmanlığı Yapmayalım

Afyonkarahisar Belediye ve İl Genel Meclisi Eski Başkanı Av.Burhanettin Çoban, Kocatepe Tv’de, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a uyararak “Yabancı düşmanlığı yapmayalım” dedi.

Afyonkarahisar Belediye ve İl

Afyonkarahisar Belediye ve İl Genel Meclisi Eski Başkanı Av.Burhanettin Çoban, Kocatepe Tv’de, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ile gündeme gelen “ifade” tartışması ve sığınmacı politikasını eleştirdi; Köksal’ı uyardı.

Çoban, kendisinin de yargılandığını ilk kez açıkladığı ifadeleri şöyle:

“Suriyeliler-Afganlar gelmesinler, geldilerse de gitsinler diye bir anlayış var. Siyasi partiler de bundan popülizm yapıyor. En son ifade istenme olayı var. Ben Belediye’de 3 defa mahkemede yargılandım. Hâkim karşısına çıktım. Allah’a hamdolsun hepsinden beraat ettim, birinden adlı hükmün geri bırakılmasına karar verildi. O da bir Müdür ile olan husumetimiz.. Seçim döneminde bir Müdür’ün yapmaması gereken partizanlık yaptı. Ben bunu doğru bulmuyorum, emekli ol dedim. Olmadı. Biz de onu görevden aldık, ondan dolayı yargılandım. Hem ifade verdim, hem mahkeme karşısına çıktım.

Mesela Şuhut Yolu’nda Kardelen Yapı Kooperatifi var. Bir bloku ruhsatsızmış. İnsanlar kooperatife girmiş. Onları kurtaracağım diye Meclis’ten karar aldım, bundan yargılandım. Zemin katta daire yapmış, projede yok. Bunu ruhsatlandırdım, bundan dolayı yargılandım. Ben hiçbir zaman demedim, ‘Benden ifade aldılar, yargılandım’. Iraklı kişinin eşi basından okuduğum kadarıyla Türk. Normal bir göçmen değil ki buraya evlilikle gelmiş. Basından okuyoruz, ‘Evraklarım tamam’ diyor. Bir de bu suçtur.

Yabancıya 25 kat nikah ücreti… Bunlar tabana mesaj verme amaçlı, siyasi mesajlar… Nikah kıymaya Müftülük yetkili, Nüfus Müdürlüğü yetkili, Erkmen’e, Sülün’e, Salar’a git; yine kıyarsın nikahı. Uygulamada örneği yok. Bunlara gerek yok, yabancı düşmanlığı yapmayalım. Suriyeliler, Afganlar gitsin diyorsan gitsin, ama bu yöntemle olmaz. Eşi Türk vatandaşıysa, evrakları tamamsa sen ruhsatı vereceksin, vermem diyemezsin. Sen bir hukukçusun, olmaz bu.”