Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çobanlar Tekstil Fabrikası hizmete açıldı

Çobanlar Tekstil Fabrikası hizmete açıldı

Çobanlar Belediyesi ve SİNPA Tekstil işbirliğiyle kurulan tekstil fabrikası törenle hizmete açıldı

 

Törene Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İŞKUR Genel Müdür Vekili Bekir Aktürk, Çobanlar Kaymakamı Mücahit Öztürk, Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban, SİNPA Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Akan Çelik, kurum müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.
“ÜRETİME YAPILAN HER YATIRIMI DESTEKLİYORUM”
Törende konuşan ve üretime, istihdama katkı sağlayacak her yatırımın kendisini mutlu ettiğini ifade eden Vali Gökmen Çiçek, “Böyle bir hizmeti ilçeye kazandırdığı için Belediye Başkanı Ali Altuntaş’a teşekkür ediyorum. Bu tür hizmetler ve yatırımlar hem vatandaşlarımıza iş kapısı hem de ilçe ekonomisine destek sağlıyor. Üretime, istihdama ve şehrimizin ekonomisinin gelişmesine dair desteğimiz her zaman devam edecek. İlçemize ve ilimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Ardından İŞKUR Genel Müdürlüğü ile SİNPA Tekstil atasında protokol imzalandı. Yapılan duanın ardından açılış kurdelesi kesilerek fabrika hizmete açıldı.
Vali Çiçek ve beraberinde protokol üyeler fabrikayı inceleyerek, üretilen ürünler ve yapılacak çalışmalar konusunda bilgiler aldılar.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

 

“İSTİHDAM KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞTIK”

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Bekir Aktürk, Kovid-19
salgını sürecinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR olarak çalışma hayatı ve istihdama dair birçok projeyi ve tedbiri hiç vakit kaybetmeden hayata geçirdiklerini belirterek, “İstihdam kayıplarının önüne geçmek ve bazı sektörlerde de istihdamı arttırmak için var gücümüzle çalıştık” dedi

 

Aktürk, İşbaşı Eğitim Programıyla (İEP) destek verilen Çobanlar ilçesindeki bir tekstil fabrikasının açılışında yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde son 1,5 yılda Türkiye’nin ve dünyanın olağanüstü bir dönem yaşadığını söyledi. Kovid-19 salgınında devletin çok yönlü bir çalışma yürüttüğünü dile getiren Aktürk, şöyle konuştu:
“Bu süreçte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR olarak çalışma hayatı ve istihdama dair birçok projeyi ve tedbiri hiç vakit kaybetmeden hayata geçirdik. İstihdam kayıplarının önüne geçmek ve bazı sektörlerde de istihdamı arttırmak için var gücümüzle çalıştık. Aynı zamanda gelirini kaybetmiş vatandaşlarımız için de birçok politikayı hayata geçirmiş olduk.”
“3,8 MİLYON VATANDAŞIMIZ KISA ÇALIŞMA
ÖDENİĞİNDEN FAYDALANDI”
Kısa çalışma ödeneği şartlarını genişleterek çok hızlı bir şekilde devreye aldıklarını aktaran Aktürk, “Bu sayede, Türkiye genelinde 3,8 milyon vatandaşımız kısa çalışma ödeneğinden faydalandı. Bu kapsamda kendilerine 35,2 milyar lira destek sunmuş olduk. Bu desteklerimizi de 15 aydır devam ettiriyoruz. Yine bu salgın sürecinde ücretsiz izne ayrılan vatandaşlarımız için nakdi ücret desteği uygulamasını hayata geçirdik. Bu çerçevede de 3 milyon vatandaşımıza 12,8 milyar liralık destek sağlamış olduk. Yine, 1,1 milyon vatandaşımıza da işsizlik sigortası ödemesi yaptık.” dedi.
Aktürk, salgının başladığı 2020 Mart ayından itibaren 54 milyar lirayı aşan bir desteğin vatandaşlara doğrudan ulaştırıldığını ifade etti.
“AFYONKARAHİSAR’DA
254 MİLYAR LİRALIK
DESTEK SAĞLADIK”
Afyonkarahisar’da 254 milyar liralık destek sağladıklarını anımsatan Aktürk, “Bu dönemde devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşımızın yanında olmuştur. Bizler de İŞKUR olarak gece gündüz demeden, sıkı çalışarak hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde vatandaşlara ulaştırdık. Amacımız iş gücü piyasasında da normalleşmeyi sağlayarak üretimi ve istihdamı artırmaktır.” diye konuştu.