Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çobanlar yerli üretime destek bekliyor

Çobanlar Belediye Başkanı Ali

Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş, ilçede sürdürülen yerli üretim kapsamında maske, önlük, tulum imalatları yapan
tekstil fabrikasına destek istedi

 

Çobanlar Belediye Başkanı İl Genel Meclisi (İGM) Çobanlar eski Meclis Üyesi Ali Altuntaş, İGM üyelerine ilçesinde Belediye katkısı ile kurulan Tekstil Fabrikası imalatları hakkında bilgi verdi. Çobanlar İlçesi’nde faaliyette olan tekstil fabrikasında 200 kişi çalışırken bu sayının Temmuz ve Ağustos ayları itibariyle 500 kişiye çıkacağı öğrenildi. Altun’un bilgilendirmesinde Sinpa Tekstil Genel Müdürü Mahmut Çelik de hazır bulundu.
“FABRİKA TANITIMI PANDEMİ SÜRECİNE TAKILDI”
Çobanlar İlçesi’nde süre gelen tekstil imalatı ile farkındalık oluşturmak istediğini belirten Belediye Başkanı Ali Altuntaş, gerek kamu gerekse özel sektörde virüs salgınıyla birlikte ihtiyaç duyulan cerrahi maske, önlük, tulum, yüz maskesi gibi koruyucu hijyen malzemelerinin üretildiğini kaydetti. Bu ihtiyaçların Çobanlar ilçesinde yapılan imalatla karşılanabileceğinin altını çizen Altuntaş şöyle konuştu: “İGM Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’a tekstil fabrikamızın imalatları hakkında bilgilendirme imkânı vermesi nedeniyle teşekkür ederim. Pandemi dönemi yaşıyoruz. Bu süreçte de ilçemizde daha evvel planladığımız 500 kişi istihdamlı tekstil fabrikası projemizi 2019 yılı yatırım programında hayata geçirmiştik. Bu yılın Şubat ayı itibariyle de açılışını yapacaktık. Maa-lesef pandemi süre-cinde açılış yapamadık, Afyonkara-hisar’a fabrikamızın tanıtımını ya-pamadık.”
“YERLİ ÜRETİME
DESTEK BEKLENİYOR”
Çobanlar’daki tekstil fabrikası olarak firma ile birlikte pandemi sürecine yönelik çalışmalar yaptığını anlatan Altun, “Sağlık adına meclis üyelerimize de dağıtımı yapılan mavi ve beyaz telli ve tamamen hijyenik olan bir maske üretimi yaptık. Aynı zamanda tek kullanımlık ve yıkanabilir tulumlar ürettik. Bunu bu vesile ile basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmak istedim. Üretim ilçemiz Çobanlar’da yapılmaktadır ve her anlamda da belgeli ve Sağlık Bakanlığı’ndan da onaylı bir üründür. Şu anda yurt dışına ihracaat yapılmaktadır. ABD ve Avrupa ülkelerine fabrikamızdan imalatlar gönderilmektedir. Tek kullanımlık cerrahi önlük diye tabir edilen ameliyat önlüğü diye bildiğimiz önlük imalatını da yapıyoruz. Sağlık Bakanlığı onaylı maskelerimiz mevcuttur, üretim yapılmaktadır. Burada gerek ilçemizin tanıtımı gerekse Afyonkarahisar’ın yerli üretimi destekleme adına İl Özel İdaresinden destek bekliyorum. İlçem Çobanlar adına teşekkür ediyorum.” dedi. >> Burcu AYDIN’IN Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti