Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çobanlar’da icradan besihane satılacak

Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde bin

Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde bin 106 metrekare arsa üzerindeki besihane icradan satılacak.

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr’de yer alan ilana göre; Afyonkarihsar ili Çobanlar ilçesi Yeni Mahallesi, Kaba Ağaç Altı Mevkii 557 ada 256 parselde kayıtlı kargir besihane kerpiç ev ve arsası nitelikli gayrimenkul. Tapu kaydı: Kıymet takdirine konu olan taşınmazın dosya içerisinde bulunan tapu kayıtlarında, Afyonkarahisar ili Çobanlar ilçesi Yenimahalle Kaba Ağaç Altı mevkiindeki 557 ada 256 parsel nolu 1106,61 metrekarelik “Kargir Besihane, Kerpiç Ev ve Arsası” cinsindeki taşınmazdır. Kıymet takdiri istenilen taşınmazın mahallinde yapılan incelemede: Düzgün bir topoğrafik yapıdaki taşınmazın 25 metrelik yola cepheli olup, yol tarafındaki cephesindeki parsele giriş kapısı kapalıdır.
Taşınmaz mahalline gelen, isminin Tahsin ve borçlunun kardeşi olduğunu belirten kişinin, parsel içindeki yapılarla ilgili inşaat imalatlarını belirtebileceğini söylemesi üzerine inceleme ve değerlendirme yapılmıştır. Yapılan inceleme ve değerlendirmede; 2 katlı evin parsel girişinin sağında 2 katlı kargir yapı cinsinde inşa edilmiş, kadastro paftasında bu yapının 102,18 metrekare inşaat alanlı olup ve halen kullanımda olduğu belirlenmiştir. Ahşap oturtma çatılı ve kiremit çatı örtülü yaklaşık 5-6 yıllık ev 3 oda, geniş bir hol, mutfak, banyo ve tuvalet mahallinden oluşmaktadır.
Halen kullanılmakta olan iç kapıların ahşap doğrama, pencerelerin pvc doğramadır. Odaların zemin kaplaması ahşap laminant parke kaplamadır.
Mutfakta mermerit tezgâh ile tezgâh alt ve üst dolapları mevcuttur.
Banyo ve tuvalet gibi ıslak mahallerin zeminleri seramik kaplamadır. Duvarları da fayanstır. Köy odası: 25 metrelik yola cepheli parsel girişinin sol köşesinde 54,32 metrekarelik tek katlı kargir oda olarak kullanılan yapı mevcuttur. Sundurmalar: Köy odasının arka cephesinde 54,32 metrekarelik kısmı ahşap dikme üzeri trapez saç örtülü, devamında da 161,18 metreakrelik demir konstrüksiyon üzeri trapez saç örtülü, malzeme ve araç muhafaza yeri olarak kullanılan yapı mevcuttur. Sundurma toplam alanı: 54,32 metrekare + 161,18 metrekare: 215,50 metrekaredir.  Besihane: Parselin güney cephesinde 181,16 metrekarelik kargir yapı cinsinde ahşap makas çatılı kiremit çatı örtülü, içi dışı sıvalı badanalı besihane binası mevcuttur. Arsa değerlendirilmesi: Ayrık 2 katlı yapılaşma alanı içerisinde bulunan arsanın istasyon yoluna cepheli olduğu, düzgün bir topoğrafik yapıda olduğu, herhangi bir ulaşım ve alt yapı sorununun bulunmadığı, her türlü Belediye hizmetlerinden yararlanır konumda olduğu, resmi kurum ve belediye hizmet binasının bulunduğu ilçe merkezine yaklaşık 1,4 kilometre mesafededir. İmar durumu: Dosya içerisinde bulunan Çobanlar Belediye Başkanlığının 17 Ağustos 2020 tarih ve 489 sayılı yazı ekindeki imar durum planında, söz konusu olan taşınmazın imar planında konut alanında, A-2 katlı yapılaşma iznine sahip parsel olup, taşınmaz üzerindeki yapıların yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesinin olmadığı belirtilmiştir. Taşınmazın ilk satışı Afyonkarahisar Adliyesi 1. kat İcra Müdürlüğü Mezat Salonu’nda 21 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00-10.05 saatleri arasında yapılacak. Taşınmaz satılmazsa ikinci satış aynı yer ve saatte 18 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgi için tıklayınız.