Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuk evleri sakinlerinden anlamlı yardım

Bu haberin fotoğrafı yok
Çocuk evleri sakinlerinden anlamlı yardım

Sudan ve Gazze’de yetim kalan çocuklara bir nebze katkı sunmak ve örnek oluşturulması için Çocuk Evleri’nde barınan çocuklar harçlıklarından yaptıkları fedakarlıkları yardıma dönüştürdü. Sudan ve Gazze’ye gönderilmek üzere yardımlar Kimse Yok Mu Derneği Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu’na teslim edildi

Kimse Yok Mu Derneği Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu, Sudan’ın Darfur bölgesinde yapılan insani yardım çalışmalarıyla Darfur halkı için kamuoyu vicdanının harekete geçirildiğini söyledi.
Çobanoğlu, Kimse Yok Mu Derneği’nin yeni bir kampanya ile Darfur’lu çocuklara el uzattığını belirterek Sudanlı yetimlerin hayat şartlarının iyileştirilmesini amaçlayan yardım kampanyasının, beş bölgenin çocuklarına sahip çıkılarak yardım edilmesini hedeflediğini kaydetti.
KAMPANYA 1 YILDA
TAMAMLANACAK
Dört milyon insanın yaşadığı Sudan Darfur bölgesinde 7 bin civarında çocuğun yetim kaldığını söyleyen Kimse Yok Mu Derneği Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu, iç savaşın tetiklediği kayıpların yetim bıraktığı çocukların yetimhanelerde barındığını kaydetti.
Çobanoğlu; “Darfur’da 200 adet yetimhane bulunuyor. Bu yetimhanelerin şartları son derece zor, imkanları ise oldukça sınırlı. Yardımlarla ayakta duran yetimhanelerde yaşayan, aralarında bebek denecek kadar küçük çocukların da yer aldığı yetimler, iki öğün yemek yeme imkânına kavuştuklarında kendilerini şanslı sayıyor. Besleyici gıdanın ve temiz suyun normal şartlar altında bile lüks tüketim maddeleri arasında sayıldığı Darfur, yetimlerine bakmakta, zorlanıyor. Kimse Yok Mu Derneği’nin yeni kampanyası, Darfur’da bulunan, ağırlıklı olarak yetimlerin kaldığı ve eğitim aldığı 5 bölgenin sahiplenilmesini, buralarda yaşayan çocukların sıcak yemek, giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanmasın amaçlıyor. Yetim veya yoksul çocukların kaldığı ve eğitim aldığı yerlerin bakımı, tamire ihtiyacı olanların tamiri ve şartlarının iyileştirilmesi de kampanyanın hedefleri arasında, bin 773 yetim ve yoksul çocuğun yararlanacağı kampanyanın bir yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.” şeklinde konuştu.
AŞEVİNDEN DESTEK SAĞLANIYOR
Bir yetime sahip çıkmanın yıllık maliyetinin 250 ABD doları olduğunu aktaran Dernek Müdürü Mustafa Çobanoğlu, kampanyaya destek veren yardımseverlerin 250 dolar ve daha yüksek miktarda bağış yapmaları halinde kendilerine bir yıllığına bir yetim zimmetleneceğini kaydetti.
Çobanoğlu; “250 ABD dolarının altındaki bağışlar ise bu bölgelerde kalan yetim ve yoksul öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında ve bu bölgelerin şartlarının iyileştirilmesinde kullanılacaktır. Yetim veya yoksul çocukların kaldığı ve eğitim aldığı halvelerin bakımı, tamire ihtiyacı olanların tamiri ve şartlarının iyileştirilmesi konusunda Tıflel Muslimin, Şeyh Musa Halvesi, Şeyh Ahmed Ferah Halvesi, Şeyh Yusuf Mustafa Halvesi ve Şeyh Behri El-İslami Halvesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılmasına başlandı” diye konuştu.
YETİM FONUNA BAĞIŞTA
BULUNULABİLECEK
Gazze’de l .400.000 nüfus bulunduğunu bunların yaklaşık olarak 20.000 kadarının yetim olduğunu dile getiren Mustafa Çobanoğlu; “Bu yetimlere genellikle akrabaları veya komşuları sahip çıkmaya çalışıyor. Zor günler geçirmekte olan Gazze halkı yetimlerine sahip çıkma noktasında yardıma ihtiyaç duyuyor. Kimse Yok Mu Derneği Gazze’li yetimlerin eğitimine katkıda bulunarak ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle yetim olduklarını bir nebze de olsa hissettirmemek ve yaşadıkları acıları unutmalarını sağlamak amacıyla ‘Gazzeli Yetimler Projesi’ni hayata geçiriyor” şeklinde konuştu.
YARDIM ETME
DUYGUSU AŞILANIYOR
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerindeki çocukların harçlıklarından yaptıkları fedakarlıkla Sudan ve Gazze’li yetimlere gönderilmek üzere küçük katkılarda bulunulduğu bildirildi.
Konu hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, çocuk evleri ve yetiştirme yurtlarında en güzel imkanlarla kendilerine emanet edilen çocukları yetiştirdiklerini söyledi.
Onlara en güzel imkanları sunmaya çalıştıklarını dile getiren Çizmeci; “Anne babalarını kesinlikle aratmadan bu duyguları onlara vermeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın sosyalleşmesinde her yön önemli. Tek yönlü bir sosyal gelişim olamaz. Çocuklarımızın hayır yapma amacıyla başkaca çocuklara yararlı olmaya çalışmalarını sağlamak çok ayrı bir şey. Kendi harçlıklarından bir kısmını ayırarak bir başka ülkede yetim kalmış kardeşlerine yardım göndermeleri hakikaten çok güzel bir girişim. Ben çocuklarımızı tebrik ediyorum. İnşallah hayır çeşmesinden Afrikalı çocuklar içecek. İnşallah ileride onlarda bu hayır duygusunu yaşayarak başkalarına yardım etmeyi bizim çocuklarımızdan öğrenecekler.” dedi. Öğrenciler biriktirdikleri harçlıkları Sudan ve Gazzeli çocuklara gönderilmek üzere Kimse Yok Mu Dernek Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu’na teslim etti. Yardımsever çocuklar adına konuşan 8’nci sınıf öğrencisi Rabia Ceyhan, küçükde olsa yardım yapmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti. Programda Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mustafa Lafcı da hazır bulundu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti