Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuklardan sonra hanımlar da keçe yaptı

Bu haberin fotoğrafı yok
Çocuklardan sonra hanımlar da keçe yaptı

Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi’nde çocuklardan sonra hanımlar da keçe yapmayı öğrendi. Keçe ustası Gülenay Yalçınkaya’nın rehberliğinde keyifli dakikalar yaşayan hanımlar, gün sonunda kendi yaptıkları tabloları evlerine götürdüler

Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi, kültürel etkinliklere imza atmayı sürdürüyor. Önceki hafta çocukların keçe sanatıyla tanıştığı AYTAM’da 24 Eylül Cumartesi günü de hanımlar keçe yaptılar. Aytam dostlarının ve mahalleden hanımların katıldığı çalışmaya, şehri tanımaya çıkan öğrencilerden bir kaç grup da katıldı. Bu yıl AKÜ’yü kazanarak ilimize gelen öğreciler kale ve çevresini gezerken AYTAM’a da uğradılar.
Önce sıkıştırıldı, sonra pişirildi
Yün, su ve sabunun dostluğuyla gün boyu AYTAM Evi’nin bahçesinde keçe yapıldı. Her bir ayrı ayrı bir çalışma konusu olabilecek teknikler, katılımcıların ilgisi ve çalışma isteğiyle arka arkaya anlatıldı. Pamuklu kumaşlar, ipek ve tül gibi kumaşlarla da keçenin bütünleşmesi gösterildi. Bu çalışmada hanımlara yol gösteren keçe ustası Gülenay Yalçınkaya’ya Dilek Lökçü Yılmaz da eşlik etti. Tasarımlar önce elde teperek sıkıştırıldı, sonra mutfakta sıcak suyla usulünce pişirme işlemiyle keçeleştirildi.
Mutluluk veren bir sanat
AYTAM Evi’ndeki keçe etkinliği hakkında bilgi veren keçe ustası Gülenay Yalçınkaya, “Geçtiğimiz hafta bu mahalledeki çocukların keçeyle tanışymasını istedik. Keçeyi anlattık, onlar da keçeyi tanımaya çalıştılar. Kendi anılarını hatırladılar. Hanımlar da keçeden tablolar yapmaya başladılar. Geleneksel kültürümüzün yeni nesillere aktarılmasını isti-yoruz. Çocuklar da bunu bilmeli. Mutlu olacakları bir çalışma oldu. Gün boyunca 20’den fazla katılan oldu. Bu tür çalışmaların evde de yapabileceklerini düşünüyorum. Keçenin çocukların bile yapabileceği, hanımların da keçe sanatıyla uğraşarak güzel vakit geçirebileceğini, bunu yapmaktan çok büyük keyif duyacaklarını belirtmek istedik” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti