Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çocuklarımıza Onurlu Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz”

Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Cengiz Öztürk, sendikanın Afyonkarahisar Şubesi olarak tüm motivasyonlarının çocuklara onurlu bir gelecek bırakmak olduğunu söyledi

Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı

Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın 7’inci olağan seçimli genel kurul toplantısı İstek Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurul toplantısına; CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, sendika üyeleri katıldılar.

“ZORLU KOŞULLARA RAĞMEN ŞUBE ÜYE SAYIMIZ 1032 OLDU”

Genel kurul gündemi açılışın ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Divan Kurulu Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi Namık Kemal Aydoğan’ın başkanlığında; Erkan Putgül, Zeki Erol’dan oluştu. Sendikal faaliyetlerin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından toplantının açış konuşmasını Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Cengiz Öztürk, yaptı. “Eğitimdir ki; bir ulusu ya özgür, bağımsız ve şanlı kılar; ya da tutsaklık ve esarete götürür.” diyen Başöğretmen Atatürk’ün, çağdaş, laik, bilimsel, kamucu ve halkın ihtiyaçlarına yanıt veren; bireyi kulluktan özgür bireyler olmaya yönelten eğitim anlayışının temellerini, Kurtuluş Savaşı yıllarında attığını belirten Başkan Öztürk, “Aynı inançla yola devam eden Cumhuriyet devrimcileri, Köy Enstitüleriyle, öğretmen okullarıyla bu anlayışı günümüz kuşaklarına taşımaya çalışmıştır. Ardından gelen TÖS ve TÖBDER; laik, bağımsızlıkçı, aydınlanmacı, ulusal onurdan yana, eşit ve parasız eğitim anlayışını bizlere emanet etmiştir. Göreve geldiğimizde 480 kişi olan üye sayımız, ülkemizde ve ilimizde muhalif sendikacılık anlamında zorlu koşullarda yapılan çalışmalara rağmen şubemiz büyümeye devam etmiştir. Bugün üye sayımız 1032’ye ulaşmıştır.” dedi.

 

“Çocuklarımıza Onurlu Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz”

“YOLUMUZ ATATÜRK’ÜN YOLUDUR”

Ezberleri bozan bir sendikacılık anlayışıyla hareket ettiklerini söyleyen Başkan Öztürk,”Popülist söylemler yerine üyemiz olsun veya olmasın eğitim paydaşlarının her konuda yanında olup, onları destekledik. Eğitim-İş Afyonkarahisar olarak tüm motivasyonumuz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak oldu. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde teşkil edilen çeşitli komisyonlarda aktif görevler alınarak, sendikamız başarıyla temsil edilmiştir. Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda Kocatepe yürüyüşünde her yıl binlerce eğitim iş üyesini ağırladık. Eğitim ve eğitim paydaşlarının sorunları ele alınırken kişiselleştirmeden, kişileri ve kurumları hedef haline getirmeden ilkeli bir tutum sergiledik. Eğitim-İş, kuruluş ilkelerinden, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği akıl ve bilim yolundan sapmadan kamu emekçilerinin umudu olmaya, ülkemizi korumaya, Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edecektir. Bizim izleyeceğimiz yol emeğin, demokrasinin, barışın, kardeşliğin, Mustafa Kemal’in yoludur.” diye konuştu.

Genel kurul toplantısı gerekli komisyonların oluşturulması, çalışma, mali raporların sunulması, görüşülmesi ve aklanması, denetleme kurulu raporunun görüşülüp aklanmasıyla devam etti. Disiplin kurulu raporunun okunmasının ardından çalışma programı ve tahmini bütçe görüşülerek karara bağlandı.

“Çocuklarımıza Onurlu Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz”

Genel kurul toplantısı sonrası Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın; Şube Yönetim Kurulu, Şube Denetleme Kurulu, Şube Disiplin Kurulu Üyelikleri ve Genel Merkez Delege adaylıkları için seçime geçildi.

Şube Yönetim Kurulu Üye Adayları: Cemal Diker, Cengiz Öztürk, Nalan Varol, Taner Üstündağ, Serkan Atav, Hamit Yücel Fidanoğlu, Taner  Tayyar Karaçal, Feray Şentürk Uğur, Mehmet Karaca.

Şube Denetleme Kurulu Adayları: Burhan Erdal, Ahmet Ali Arısoy, Nizam Çağdaş Yalçınkaya.

Şube Disiplin Kurulu Adayları: Özgür Vurkan, İrfan Türkgüler, Hakan Akgün.

Genel Merkez Delege Adayları: Cemal Diker, Ümit Kılçar, Sefa Elvanoğlu, Nizam Çağdaş Yalçınkaya, Hasan Hüseyin Göztaşlı, Hamit Yücel Fidanoğlu.

 

Cengiz Öztürk, Hamit Yücel Fidanoğlu, Nalan Varol, Cemal Diker, Feray Şentürk Uğur, Taner Üstündağ, Taner Tayyar Karaçal’ın seçime katılacakları bildirildi. Çarşaf listenin olduğu seçim bugün akşam saat 17.00’de tamamlanacak.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti