Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çocuklarımızın Cevherinin Keşfedilmesi Bizleri Mutlu Ediyor”

“KodlaKarahisar Projesi açılış programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, çocukların ve gençlerin teknolojiyi faydalı işler için kullanmaması halinde teknoloji bağımlılığı riski ile karşı karşıya olduklarını belirtti. Sünnetci, “Çocuklarımızın teknolojiyi bilinçli kullanmalarına yönelik yapılan bu tarz etkinliklerle kendilerinde bulunan cevheri keşfetmelerini sağlamak bizleri hayli mutlu etmektedir.” dedi.

“KodlaKarahisar Projesi açılış programında

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin ev sahipliği yaptığı “KodlaKarahisar Projesi” açılış programına; Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, Şube Müdürleri Mustafa Günay, Hayati Duman ve Medeni Buğra ile AKÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Dekanı Prof. Dr. Nusret Koca ve Matematik ve Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersin Kıvrak, idareci, öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı.

 

AMAÇ ANALİTİK DÜŞÜNEBİLMEYİ GELİŞTİRMEK

Hedef kitlesi ilimizdeki 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri olarak belirlenen “KodlaKarahisar Projesi” ile Afyonkarahisar’daki çocukların 21. yüzyıl becerilerini aktif olarak kullanmasını sağlamak, analitik ve sistematik düşünmek, problem çözmek, olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmek, girişimcilik ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek amaçlanıyor. Çocuklara kod yazmayı öğretmekten daha çok onları kod yazmaya teşvik etmek, eğlenerek öğrenmelerini sağlamak, tüketen değil üreten bir nesile ulaşmakta amaçlar arasında yer alıyor. Üçer kişilik takımlardan oluşan ekiplerin yarıştığı “KodlaKarahisar Hackathon Yarışması’nda; takımlar, istedikleri blok tabanlı kodlama programını kullanarak yarışma üst kurulunun verdiği konu ile ilgili bilgiler doğrultusunda 4 saat içinde bir oyun geliştirdi ve jüriye sundular.

TEKNOLOJİNİN BİLİNÇLİ KULLANIMI MEMNUN EDİYOR

Programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci yaptı. Müdür Sünnetci, şunları kaydetti: “Öğrencilerin bilişim ve teknoloji ürünlerine olan ilgisinin ne denli büyük olduğu kabul görmüş bir gerçekliktir. Çocukların ve gençlerin teknolojiyi amaca dönük ve faydalı işler için kullanmaması halinde kötü kullanıma yönlenebildikleri ya da teknoloji bağımlılığı riski ile karşı karşıya olduklarını görüyoruz. Çocuklarımızın teknolojiyi bilinçli kullanmalarına yönelik yapılan bu tarz etkinliklerle kendilerinde bulunan cevheri keşfetmelerini sağlamak bizleri hayli mutlu etmektedir. Müdürlüğümüz Ar-Ge birimi tarafından düzenlenen “KodlaKarahisar Hackathon Yarışması” na katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğrencilerimizin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve idarecilerimize de teşekkürlerimi iletiyorum.” Program; yarışma öncesi sunum yapan akademisyenlere teşekkür belgesi takdimi, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin, jüri değerlendirmesi sonucu ilk üçe giren takımlara ödüllerini ve katılım belgelerini vermesi ile sona erdi.

“Çocuklarımızın Cevherinin Keşfedilmesi Bizleri Mutlu Ediyor”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti