CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Çoklu Baro” düzenlemesinin avukatları böleceği görüşünü açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Çoklu Baro” sistemini öngören yasa teklifinin TBMM’ye sunulduğunu belirterek teklifin tüm itirazlara rağmen Meclis’e gelmesini eleştirdi.
“Çoklu Baro” sistemini öngören yasa teklifine yapılan itirazlara rağmen bu teklifte neden ısrar edildiğini soran Görgöz, “Bu ısrar niye? 27 maddeden oluşan teklife, başta avukatlar olmak üzere her kesim karşı çıkmaktadır. İllerde, 2 bin üyeyle Baro kurulabilecek. Baro kurulması için 2 bin avukatın imzası ve bu avukatların belirlediği 4 kişilik kurucular kurulunun isimlerinin yer aldığı liste TBB’ye verilecek. Kurucular kurulu da en geç 6 ay içinde yeni Baronun kuruluşunu tamamlayarak, TBB’ye bildirecek. Üye sayısı 2 binin altına düşmesi halinde ise o Baro kapatılacak, malvarlıkları TBB’ye geçecek.” dedi.
ASAYİŞ
12 gün önceGÜNDEM
26 Haziran 2022SPOR
26 Haziran 2022GÜNDEM
26 Haziran 2022FUTBOL
26 Haziran 2022ŞAMPİYONLAR LİGİ
26 Haziran 2022GÜNDEM
26 Haziran 2022Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.