Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çoklu baro avukatların kamplaşmasına neden olur”

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin’e yaptığı ziyarette, Çoklu Baro Sistemi’nin avukatlar arsında kamplaşmaya neden olacağını söyledi

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan beraberinde Başkan Yardımcıları Erhan Akpınar ve Hüseyin Ayva ile birlikte Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin’i ziyaret etti.
SP Merkez İlçe Başkanlığı heyetinin ziyaretinde Çoklu Baro Sistemi ve İstanbul Sözleşmesi konuları ele alındı. Çoklu Baro düzenlemesine karşı olduklarını belirten Şahin, “Bu konu aceleye getirilmemelidir. Konu tüm muhataplarıyla müzakere edilerek hazırlanmalıdır.” dedi.
SP’nin Çoklu Baro düzenlemesi ve avukatlık raporunu Şahin’e veren Arslan şöyle konuştu: “Ülkemizde yeterince kamplaşma var. Çoklu Baro düzenlemesi avukatlar arsında da bir kamplaşmaya neden olacaktır. Adalete olan güvenin azaldığı ülkemizde yapılacak bu düzenleme ile güven daha da aşağı düşecektir. Biz Baroların hangi fikir veya ideoloji olursa olsun siyasallaşmasına tamamen karşıyız. Barolar adalet mekanizmasının bir temsilcisi olarak bağımsız olmalıdırlar, hiçbir partinin doğrudan ya da dolaylı uzantısı görünümünü vermemelidirler.”