Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çöpler Altın Madeni Kimin?

Çöpler Altın Madeni, Erzincan ili, İliç ilçesi, Çöpler köyünde bulunan Türkiye’nin Kışladağ ‘dan sonra ikinci büyük altın madeni.

Çöpler Altın Madeni, Erzincan

Maden sahasının üzerinde yer alan köy daha uzak bir alana taşınmıştır. Açık işletme şeklinde çalışılan ocakta ton başına 1,25 gr/ton elde edilmektedir. Açıldığı 2010 yılından itibaren ise 21,5 ton üretim yapılmıştır1. Üretilen altın 33 ton olan Türkiye üretiminin yüzde 20’sine karşılık gelmektedir. Açık işletme şeklinde çalışılan ocakta ton başına 1,25 gr/ton elde edilmektedir.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Köyü’nde meydana gelen toprak kaymasının sonucu altın madeninin işletmecisi olan Anagold Madencilik hakkında araştırmalar sıklaştı. Anagold Madencilik, 2000 yılında ABD merkezli SSR Mining ile Çalık Grubu’na ait olan Lidya Madencilik ortaklığı ile kuruldu ve Çöpler Maden Sahası, Doğu Anadolu’da Ankara’nın yaklaşık 550 km doğusunda Erzincan ili İliç ilçesine 8 km uzaklıkta yer alan bir açık ocak işletmesidir. Firmanın İliç Çöpler Köyü’nde bulunan altın madenindeki faaliyetleri ise 2009 yılından beri devam ediyordu.