Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Sezer’den bir ilk

Afyon’lu şehit aileleri ve Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Afyon’lu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i evinde ziyaret ettiler. Sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bugüne kadar hiç kimseden hediye kabul etmediğini belirterek, “İlk defa benim Afyonkarahisar’dan gelen hemşehrilerim, şehit ailelerimin, gazilerimin getirdiği hediyeyi alıp evimin en güzel köşesinde sergileyeceğim.” dedi.

Afyon’lu şehit aileleri ve

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı ve dernek üyesi şehit aileleri, gaziler Türkiye’nin 10’ncu Cumhurbaşkanı hemşehrimiz Ahmet Necdet Sezer’i evinde ziyaret ettiler. Ziyarette; Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, eşi Emine Kumartaşlı, oğlu Melih Kumartaşlı, şehit babaları İbrahim Karadirek, Fuat Saraç, Süleyman Üye ve şehit annesi Şerife Karadirek, şehit eşi Nurfil Birgül hazır bulundular.
Türkiye’nin 10’ncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi veren İsmail Kumartaşlı, şöyle konuştu: “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olması nedeniyle memleketimizin değerleri olan değerli büyüklerimizi ziyaret etmek istedik. Şehit aileleri ve gaziler camiası olarak bizde onlarda bir hatıra oluşturmak istedik. Dolayısıyla dernek şubesi olarak böyle bir karar aldık. Bizler hemşehrimiz 10’ncu Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret etmeyi uzun zamandır düşünüyorduk. Ziyaret öncesi bire bir telefonda kendisiyle görüştüm. Kendisini şehit aileleri ve gaziler olarak ziyaret etmek istediğimizi söyleyince çok memnun olduğunu belirterek çok sıcak yaklaştı. Ziyaretimizden şeref duyacağını söyledi. Ziyareti nerede gerçekleştireceğimizi sorarak adres istediğimde, ‘Afyon’dan hemşehrilerim geliyor. Onları tabi ki kendi evimde ağırlayacağım.’ dedi. 22 Ağustos 2023 Salı günü öğleden sonra saat 14.00’de hemşehrimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı şehit anne ve babası, şehit eşi, gazileri temsilen şahsım olmak üzere evinde ziyaret ettik. Hanımefendi Sayın Semra Sezer, rahatsızlığı nedeniyle ziyaretimizde bulunamadı. Sayın Cumhurbaşkanımız kendisinin selamlarını iletti. İki saatlik bir görüşmemiz oldu. İki saatin sonunda müsaade istediğimizde tüm öğleden sonrasını bizlere ayırdığını ifade etti. Bizlere cumhurbaşkanlığı süresince anılarını, Afyon’a geliş gidişlerini anlattı. Şehit ailelerimizle tek tek ilgilenip ellerini tutan Sayın Sezer, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve sabır dilediğini ifade etti. Sayın Murat Akarçay’ın Cumhuriyetin 100. Yılına özel hazırlanan toplam 2023 madalya verilecek kişilerden biri oduğunu Sayın Sezer’e belirterek bu madalyayı takdim ettik. Aynı zamanda derneğimizin üzerinde madalyası bulunan bir teşekkür belgesini de ziyaretimiz sırasında takdim ettik. Bu iki hediyeyi görünce çok duygulanarak şunları söyledi: ‘Ben görev yaptığım süre içerisinde hiçbir tane hediyeyi kabul etmedim. Gelen hediyeleri de kayıt altına aldırdım ve makamda bırakarak ayrıldım. Şehit ailelerimizin ziyaretiyle bunu kırıyoruz. İlk defa benim Afyonkarahisar’dan gelen hemşehrilerim, şehit ailelerimin, gazilerimin getirdiği hediyeyi alıp evimin en güzel köşesinde sergileyeceğim.’ dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti