Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Paşa Camiini inceledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Umurbey Paşa Camii’ni ziyaret ederek burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Afyonkarahisar’ın şehir merkezinde, bugün Zafer Müzesi karşısında bulunurken, zamanın şartlarına dayanamayarak yıkılan Umurbey Paşa Camii, geçtiğimiz yıllarda Afyonkarahisar Belediyesi’nin öncülüğünde, Afyonkarahisarlı hayırseverler tarafından, aslına uygun olarak Afyonkarahisar-İzmir karayolu girişindeki yeni yeninde yeniden yapılmıştı.

Paşa Camii7nin yeniden inşası sırasında Anadolu genelinde bulunan bir çok Selçuklu ve Osmanlı eseri yerinde incelenmiş, Paşa Camii inşaatında tüm bu eserlerdeki dikkat çekici çalışmalardan esinlenmelerde bulunulmuştu.

 

Protokol tarafından ziyaret edilen camii Selçuklu mimarisini günümüze taşımasının yanı sıra  yapılan  restorasyon ile aynı anda 1500 kişinin ibadet yapabileceği bir ibadethaneye dönüşmesiyle de dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Paşa Camii ziyaretinde kendisine AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkmaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Aslan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek eşlik ettiler.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti