Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhurbaşkanımızdan kararın gözden geçirilmesini talep ediyoruz”

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Suat Uygur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe giren “Berber, Kuaför ve Güzellik Uzmanlığı” meslek dallarının “Devlet Katkısı Yapılacak Alanlar” ile ilgili değişiklik yapılması kararının gözden geçirilmesini talep ettiklerini açıkladı.

Berberler ve Kuaförler Odası

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Suat Uygur, “Devlet Katkısı Yapılacak Alanlar” ile ilgili değişiklik yapılması kararının gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.
Suat Uygur, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 29 Eylül 2023 tarihli tebliğinde; 3308 Sayılı kanunda ‘Devlet Katkısı Yapılacak Alanlar’ ile ilgili değişiklik yapılması hususunda yeni kararı yayınlandı. Bu kararda, 1 Ekim 2023 tarinden sonra ‘Berber, Kuaför ve Güzellik Uzmanlığı’ meslek dallarının muaf tutulduğu anlaşılmıştır. Bilindiği üzere; Mesleki Eğitim Merkezleri’nin ve ilgili meslek okullarının en fazla mezun verdiği dallardan biri olmakla birlikte, yıllar içerisinde değişen eğitim ve öğretim sistemi ile ilgili zaten zorluk çeken bir sektörüz. Sektörümüz, devletimizin İŞKUR aracılığı ile vermiş olduğu teşvikler hem esnaf ve sanatkârlarımız (işveren) adına hem de çırak ve ara elemanlar için büyük katkı görmüştür. Bu bağlamda alınan kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti