Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhuriyet Bize Çok Yakışıyor”

AFİKAD tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılından İkinci Yüzyılına Bakmak” temalı panel yoğun ilgi gördü. AFİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Samiye Hancıoğlu, Cumhuriyetin 100’ncü kuruluş yıldönümüne büyük bir gururla tanık ettiklerini söyleyerek, “Biz Cumhuriyet Kadınları olarak diyoruz ki: Cumhuriyet bize çok yakışıyor.” dedi.

AFİKAD tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin

Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) tarafından “Cumhuriyetin 100. Yılından İkinci Yüzyılına Bakmak” konulu panel M. Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panelin Oturum Başkanlığını AKÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin yaptı. Panelistler Emekli Büyükelçi Çağ Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Ali Engin Oba ile AKÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feyza Kurnaz Şahin, “Cumhuriyetin 100. Yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Barış Düşüncesi” ile “Cumhuriyetin 100. Yılında Cumhuriyetin Kazanımları” başlığında sunum yaptılar.

“Cumhuriyet Bize Çok Yakışıyor”

“TÜRKİYE’DE KADINLAR CUMHURİYETLE ÖZGÜRLEŞTİ”

Panel öncesi klasik müzik dinletisi gerçekleştirildi. Programın açış bölümünde AFİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Samiye Hancıoğlu, derneğin kurulduğu günden bugüne kadar kadınların güçlenmesi, istihdamda ve toplumsal alanda daha fazla yer alması için çalıştıklarını söyledi. Hancıoğlu, “Cumhuriyetin kuruluş yıllarının eşitlikçi karakteri ve kadınlar özgür olmadıkça toplumsal ilerlemenin olmayacağı düşüncesiyle Türkiye’de kadının özgürleşmesi için ilk sayılabilecek önemli adımlar cumhuriyetimizin kuruluşu sürecinde atılmıştır. 100 yıldır ulusumuzun emaneti olan Cumhuriyet ve onun değerleri, Türk kadını ve özellikle Anadolu kadını için toplumun her kesiminden daha fazla anlam içermektedir. Cumhuriyetle kadının yaşamda ve toplumda var olma mücadelesinin yolu açılmış, eşit haklara sahip olmak ve birey olarak kabul edilmek kadınların toplum içerinde varlıklarını görünür kılmıştır. Ulu Önderimizin ‘Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.’ sözünde belirttiği gibi kadınların ekonomik, sosyal, siyasal alanlar gibi yaşamın her alanına dâhil edilmesi, ülkenin gelişmesi için ihtiyaç duyulan dayanışmayı ortaya çıkaracaktır. Bu bilincin yaygınlaştırılmasıyla kadınların cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha etkin görevler alabilmelerinin önünün açılacağına inancımız tamdır. Bu inançla bizler özellikle kadınların her alanda eşit temsiliyete kavuşması için çalışmaya devam edecek ve bunun takipçisi olacağız.” dedi.

“CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKMAYA 2. YÜZYILDA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Hancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Bu panelde buluşmamızın ilhamı Ulu Önderimizin, ‘Cumhuriyeti ve onun gereklerini yüksek sesle anlatınız. Bunu yüreklere yerleştirmek için elverişli olan hiçbir durumu kaçırmayınız!’ sözüdür. Cumhuriyetimizin kuruluşuna tanıklık etmemiş olsak da, büyük gururla 100. yaşına tanıklık ediyoruz. Kuruluşunda görev almasak da, ona sahip çıkmaya, ilelebet yaşatmaya ve yeni nesillere anlatmaya ikinci yüzyılda da devam edeceğiz. Panelimizi onurlandıran çok değerli hocalarımız cumhuriyeti yüksek sesle anlatarak, yüreklerimizdeki yerini sağlamlaştıracaklardır. Kendilerine davetimizi kabul ederek bizi onurlandırdıkları için çok teşekkür ederiz. Bu panelin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese ve tüm dernek üyelerimize ve burada bulunarak cumhuriyete sahip çıkan ve bizleri yalnız bırakmayan kıymetli konuklarımıza da teşekkür ederiz. Biz Cumhuriyet Kadınları olarak diyoruz ki: Cumhuriyet bize çok yakışıyor.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti