Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhuriyet milleti bir arada tutan ortak değer”

CHP, İYİ Parti, ADD
“Cumhuriyet milleti bir arada tutan ortak değer”

CHP, İYİ Parti, ADD ve ÇYDD’nin oluşturduğu Cumhuriyet Platformunca Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni sonrası ayrıca bir tören düzenlendi. Atatürk Anıtına CHP, ADD, ÇYDD ve İYİ Parti yönetimi tarafından sırayla çelenk sunuldu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
“CUMHURİYET FAZİLETTİR, ERDEMDİR”
Törenin açılış konuşmasını İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya yaptı. İnsana en çok yakışan idare olan Cumhuriyet idaresi kuruluşunun 95’inci yılını kutladıklarını belirten İnkaya, “Bildiğiniz gibi daha önceleri mutlakıyet yani padişahlık ve meşrutiyetle idare edilen Anadolu, Osmanlı İmparatorluğu Kurtuluş Savaşından sonra Cumhuriyet idaresiyle idare edilmeye başlandı. Cumhuriyet bizim yönümüzü batıya, modernliğe, çağdaş bilime ve eğitime yöneltti.” dedi.
“HALKIN KUTLAMASI ÖNEMLİ”
Törenin ikinci konuşmasını CHP İl Başkanı Nevzat Ercan yaptı. Cumhuriyetin 95’inci yılını kutlamanın büyük mutluluğunu yaşandığını belirten Ercan, “Burada gerçekten Cumhuriyet sevdalıların olması bizleri çok mutlu etti. Keşke gençlerimiz ve çocuklarımızla bu bayramları çocuklar gibi kutlasak. Ben Antalya’da bulunduğum zamanlarda bir eğlence kopmuştu. Çevredekilere sorduk Fransızlar kendi Cumhuriyet Bayramını kutluyorlarmış. Yani resmi törenlerden ziyade halkın kutlaması çok önemlidir. Halk bunun bilincinde değil. Bugünkü iktidarın baskıları maalesef Cumhuriyet Bayramımızı diğer milli bayramlarımızı önemsizleştirmeye itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.” diye konuştu.
“BİRİLERİNE İNAT ÇETİNKAYA’YI
RAHMETLE ANIYORUM”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Av. Burcu Köksal törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi gelmiş geçmiş en büyük devrimci tarafından Türk Milletine kazandırıldığını söyledi.  Köksal şöyle konuştu:  “Cumhuriyet sayesinde; Eğitim öğretim seferberliği düzenledik. Köy Enstitülerini, Millet Mekteplerini kurduk. Bu okullardan öğretmenler, doktorlar, mimarlar, mühendisler, avukatlar, hâkimler, siyasetçiler yetişti. Bu ülkeyi yönettiler. Osmanlı’nın borçları ödendi. Şeker Fabrikaları, Sümerbank, Un Fabrikaları kuruldu. Ülkede 50’den fazla fabrika kuruldu. Bankalar açıldı iktisadi kalkınmaya önem verildi. Dört bin kilometreye yakın demiryolları yapıldı. Burada hemşehrimiz Ali Çetinkaya’yı da birilerine inat rahmet ve saygıyla anıyorum. Afyonkarahisar’ın büyük değeri Ali Çetinkaya’dır. Onu meydanlarda yuhalatanlara inat gerçek Cumhuriyetçi, devlet adamı, Cumhuriyetçi, gelmiş geçmiş en büyük Ulaştırma Bakanlarındandır. Orta halli bir öğretmen çocuğu olan Burcu Köksal, Cumhuriyet sayesinde okudu avukat oldu, TBMM’de Türk Kadınını temsil ediyor. Yaşasın Cumhuriyet” şeklinde konuştu. Tören günün anısına çekilen toplu fotoğrafla tamamlandı. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti