Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhuriyet’e Doğru” Oyun 25 Mart’ta Afyon’da Sahnelenecek

Milli Eğitim Bakanlığınca Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında hazırlanan “Cumhuriyet’e Doğru” adlı tiyatro oyunu, 25 Mart Pazartesi akşamı Afyonkarahisar’da sahnelenecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca Cumhuriyet'in

“Cumhuriyet’e Doğru” adlı tiyatro oyunu Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezinde 25 Mart Pazartesi akşam saat 21.00’de Afyonkarahisar’da ücretsiz olarak sahnelenecek.

Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının Türk Milletinin desteğiyle Milli Mücadele’yi başlatması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun anlatıldığı tiyatro gösterisinde, Serdar Yeğin, Gülen Karman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez, Zuhal Yalçın, Levent Özdilek, Şebnem Özinal, Ziya Kürküt, Sefa Zengin, Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan’ın da aralarında bulunduğu 110 oyuncu rol alıyor. Bir öğretmenin şehitlik ziyareti sırasında 10 yaşındaki öğrencisi Ali’ye, Cumhuriyet’in ilan ediliş sürecini anlatmasıyla başlayan oyunda, Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Ankara’da Büyük Millet Meclisini kurması, Milli Mücadele kahramanlarının ve Türk halkının tek yumruk oluşu ve kanlarının son damlasına kadar savaşarak Milli Mücadele’yi kazanması ele alınıyor. Oyun, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilişi ile sona eriyor.

“Cumhuriyet'e Doğru” Oyun 25 Mart’ta Afyon’da Sahnelenecek

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti