Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhuriyetin 100. yılı için hatıra parası basılmadı” iddiası yalanlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Cumhuriyet’in 100. yılı için hatıra parası basılmadı” iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Cumhuriyet’in 100. yılına özel Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından madeni hatıra parası bastırıldığı ifade edildi.

Cumhuriyetin 100. yılına özel “5 Türk lirası” hatıra parası basıldı

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, resmi internet sitesi aracılığıyla Cumhuriyet’in 100. yılına özel basılan hatıra paraların teknik özellikleri hakkında bilgi vererek tanıtımını yapmıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız koordinesinde gerçekleştirilecek ‘Cumhuriyet’imizin 100. Yılı Proje ve Etkinlikleri’ tanıtım kitabında da Cumhuriyet’in 100. yılına özel madeni hatıra parası basılacağı belirtilmiştir.”

Cumhuriyetin 100. yılına özel para basıldı

Cumhuriyetin 100. yılına özel “5 Türk lirası” hatıra parası basıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında bastırdığı “5 Türk lirası” hatıra parası yarın tedavüle sunulacak.

Bakanlığın sitesinde yer alan açıklamaya göre, Bakanlığın oluru ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı için 5 Türk lirası madeni tedavül hatıra parası basımı gerçekleştirildi.

Yarın tedavüle verilecek “5 Türk lirası” madeni hatıra paralar, bir defaya mahsus olmak üzere 100 milyon adet basıldı.

Cumhuriyetin 100. yılına özel “5 Türk lirası” hatıra parası basıldı

100. yıl temalı “5 Türk lirası” tedavül hatıra paranın iç göbeğinde “Türkiye Yüzyılı” logosu kullanıldı. Logonun üzerinde “5” ibaresi, alt kısmında ise “Türk lirası” ibaresi bulunuyor. Dış halkada sekiz köşeli “Selçuklu yıldızı” motifi ve bu motifin dış hatlarının tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı.

Dış halkadaki Selçuklu yıldızının solunda “₺”, sağında ise “TC” sembolleri güvenlik unsuru olarak yer aldı. Altta ise basım yılı “2023” tarihi yer aldı. Ay ve yıldız dış halka ve göbeğin kesiştiği yere gelecek şekilde konumlandırıldı. Paranın ağırlığı 8,25 gram, çapı ise 28,15 milimetre olarak basıldı.

Cumhuriyetin 100. yılına özel “5 Türk lirası” hatıra parası basıldı

Açıklamada, “Genel Müdürlüğümüz, özel günler anısına bastığı hatıra paraların tanıtımını özel günlerden bir gün önce yapmaktadır” ifadeleri de yer aldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti