Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dağlıç koyunları, Afyon’a iade edildi

Bu haberin fotoğrafı yok
Dağlıç koyunları, Afyon’a iade edildi

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, Konya’ya devredilen Dağlıç ırkı koyunlarının Afyonkarahisar’a iadesi için çalışmaların sonuç verdiğini söyledi

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, “İlimizin öz kaynakları ile alınan bu yöreye en uygun ırklardan biri olan Dağlıç ırkı koyunların farklı bir ile gönderilmiş olmasından herkes gibi rahatsızlık duydum ve İl Genel Meclisi toplantısında verdiğim sözü tuttum. Artık İlimiz için başlatılan bu proje amacına ulaşacaktır” dedi.
Arap, “Proje kapsamında oluşturulan Ramlıç, Pırlak ve Dağlıç ırkı elit sürülerin barınma ve bakımının tek elden sağlanması amacıyla İl Müdürlüğümüz girişimiyle Bakanlığımız ve Merkez Birlik ile Afyonkarahisar İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında protokol yapılmıştır. Bu kapsamda Konya’ya devredilen Dağlıç Irkı koyunların İl Müdürlüğümüze iade edilmesi ile ilgili çalışmalar başlatılmıştır. Bu girişimler sonucunda Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsündeki Dağlıç ırkı koyun ve koçlar kuzuları ile birlikte Afyonkarahisar ilimize getirilerek birliğin Emirdağ’daki işletmesine 21 Şubat Çarşamba günü teslim edilmiştir” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar’da 2006-2011 yılları arasında Pırlak ve Ramlıç ırkı koyunların halk elinde ıslahı projesine başlanmış ve temin edilen Pırlak ve Ramlıç Koyunu elit sürülerin Afyon Kocatepe Üniversitesi Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÜHAM) bünyesinde barınması sağlanmıştı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2011 yılında ıslah projelerini genişletme kararı alması üzerine Dağlıç ırkı koyunların halk elinde ıslahı projesine başlanılmış, İl Özel İdaresi bütçesinden satın alınan 100 koyun ve koç Dağlıç ırkı elit sürünün KÜHAM’ın barınma koşullarının yetersiz olduğu gerekçesiyle teslimi yapılamamış ve koyunlar 2011 yılı sonunda Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’ne devredilmişti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti