Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Darbeler millet düşmanlığının tezahürü – Kocatepe Gazetesi

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER)
Darbeler millet düşmanlığının tezahürü

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Afyon İl Temsilcisi Arif Ören, dernek üyeleriyle düzenlediği toplantıda 28 Şubat 1997 tarihinde gerçekleşen MGK Toplantısı ve bu toplantı sonucu alınan kararın adaleti, insan haklarını ve özgürlükleri hiçe saydığını belirtti.
BİNLERCE HUKUKSUZ FİŞLEME
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararları ile birlikte baskı, ayrımcılık ve fişleme süreci başladığını söyleyen Ören; “Bu süreçte seçilmiş hükümetin Başbakanı istifa ettirilmiş, kesintisiz 8 yıl eğitim oyunuyla Kur’an Kursları ve imam hatiplerin orta kısmı kapatılmıştır. Katsayı uygulaması ile üniversite sınavlarında da haksızlıklar sürdürülmüş üniversitelere ikna odaları kurularak başörtülü öğrencilere fiziki ve psikolojik baskılar uygulanmıştır. İşadamlarının boyunlarına ‘yeşil sermaye’ yaftası asılmış , ‘Batı Çalışma Grubu’ tarafından kamu kuruluşları, askeri kurumlar, okullar, vakıf ve dernekler kıskaca alınarak, dindar insanlar tasfiye edilmiştir. Binlerce insan hukuksuzca fişlenmiştir” dedi.
“MİLLİ İRADEYE UZANAN ELLERİ UNUTMADIK”
ASDER İl Temsilcisi Arif Ören, 28 Şubat 1997 tarihi itibariyle hâkimlere brifingler verilerek bağımsız yargının baskı altına alındığını ifade etti. 28 Şubat’ın toplumda ve ekonomide çok büyük tahribatı olduğunu vurgulayan Ören; “Maalesef 28 Şubat’ın toplumda ve ekonomide çok büyük tahribatı olmuştur. Darbe sonrasında gelişen 2001 krizi ülkemizi ekonomik açıdan zor durumda bırakmıştır. Maalesef bugün 28 Şubat darbesini çoğunlukla 40 yaşın üzerinde olanlar hatırlamaktadır. Toplumun yarısına yakını bu hain darbeden habersizdir. Ancak 28 Şubat süreci, ülkemizin kayıp yıllarıdır. 28 Şubat’ın 20’nci yılında takipteyiz. Milletin iradesine, adalete, özgürlüklere ve başörtüsüne uzanan elleri unutmadık” diye konuştu.
İHANETE KARŞI BİRİZ
ASDER Afyon İl Temsilcisi Arif Ören, 28 Şubat sürecinde olduğu gibi Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde de darbe girişimine maruz kaldığını dile getirdi. Ören sözlerine şöyle devam etti: “28 Şubat sürecinde olduğu gibi 15 Temmuz darbe girişiminde terörist şer odakları ülkemizi, irademizi, demokrasimizi, birlik ve beraberliğimizi hedef almışlardır. 15 Temmuz’da karşılaştığımız darbe girişimi, içeride ki hain işbirlikçiler ile emperyalistlerin doğrudan doğruya bu millete yaptığı düşmanlığın bir tezahürüdür. Nereden ve kimden gelirse gelsin, arkasında kimler olursa olsun, tüm oluşum ve ihanet odakları karşısında, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmaya devam edeceğimizi bildiriliriz” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti