DASK Tırı, farkındalık için Afyon'da
Deprem ve Zorunlu Deprem Sigortası farkındalığını artırmak amacıyla yola çıkanDASK Tırı, 5. etap kapsamında Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da 9 şehri ziyaret edecek.
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afet dönemlerinde mobil ofis olarak kullanılan, afet dışı dönemlerde ise deprem bilincini artırmak amacıyla hayata geçirdiği ‘DASK Tırı Yollarda’ projesinin yeni etabını başlatıyor. Aralık 2023’te başlayan çalışma kapsamında ilk yılında 26 ilde 34 noktada vatandaşlarla buluşan DASK Tırı, 5. Etap çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar’a geldi.
“DASK Tırı Yollarda” projesi kapsamında Zafer Meydanı’nda vatandaşlarla röportajlar yapıldı, DASK’ın tam sigortalılık hedefine katkı sağlayacak görüşler paylaşıldı. Ayrıca düzenlenen çeşitli etkinliklerle vatandaşlar, deprem ve Zorunlu Deprem Sigortası hakkında bilgi edinme ve ödüller kazanma fırsatı yakaladı. Sanal deprem deneyimi ise katılımcılara, deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenleri interaktif bir şekilde uygulamalı olarak gösterildi.
DASK Genel Sekreteri Serpil Günal konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “DASK Tırı ile vatandaşlarımızın yanında olmayı, deprem bilincini sahada doğrudan aktarmayı önemsiyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında sigortalılık oranını artırmak için çalışıyor, yüzde 100 sigortalılık hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Bu proje, yalnızca bir iletişim kampanyası değil, ülkemizin afetlere karşı finansal dayanıklılığını güçlendiren uzun soluklu bir yolculuktur.” dedi.
Deprem ve Zorunlu Deprem Sigortası bilinirliğini artırmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdüren DASK, “DASK Tırı Yollarda” projesiyle uzun vadede Türkiye’nin tüm illerinde vatandaşlarla buluşmayı ve sigortalılık oranını ülke genelinde en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor
Bakmadan Geçme





