Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Daylık: Eylem planımız ekonomiye deva olacak

Daylık: Eylem planımız ekonomiye deva olacak

DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, “Ekonomi ve Finans Eylem Planı”nın partisinin iktidar yürüyüşü olduğunu belirtti. Daylık, “Eylem planımız Türkiye’nin ekonomisinde deva olacaktır” dedi

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, yaptığı açıklamada gündemi değerlendirdi.
“VATANDAŞ 3 KAT PAHALI
GAZA MAHKÛM EDİLDİ”
Kadir Daylık, bu sene kış şartlarının çok sert geçeceğini meteoroloji yetkililerinin ön gördüğünü ifade ederek, “İran’ın sert kış günlerinde arıza oldu bahanesiyle Türkiye’ye gönderdiği gazı kesmesi maalesef her yıl yaşanan bir olay haline geldi. Türkiye’nin doğal gaz tedarikinde 3. sırada yer alan İran’ın doğal gazı kesmesi vatandaşımızı etkilemesi, Türkiye’nin doğal gaz tüketimi için gerekli yüzde 20 depolama şartını muallâkta bıraktı. İktidar, doğal gaz fiyatlarının düşeceğini öngörerek, Rusya’dan ve Azerbaycan’dan uygun fiyatla doğal gaz almadı. Bunun sonucu olarak maalesef vatandaşımızı 2-3 kat daha pahalı fiyatlarla spot piyasaya mahkûm etti. Bunun neticesinde vatandaşımıza yansıyan elektrik faturalarıdır. Vatandaşımıza, ülke insanına kesilen bu fatura öngörüsüz ve başarısız yönetimin sonucudur.” şeklinde konuştu.
“HÜKÜMET ZAMLARI
VATANDAŞA GERİ ÖDEMELİ”
“İktidarın bu başarısız yönetim tarzını yazın orman yangınlarında görmüştük. En son komşumuz Isparta enerji sıkıntısı bir afet krizi yaşamış olduk.” diyen Daylık, “30 kilometre mesafedeki Burdur ilinde elektrik sıkıntısı yaşanmazken Isparta ilinde maalesef denetimsizlikten ve takipsizlikten zamanında yapılmayan yatırımların neticesi mağduriyetleri getirdi. Elektrik faturalarına yapılan fahiş zamlar Ardahan’dan Edirne ye kadar vatandaşımızı isyan ettirmiş durumda. Esnafımız, ödeyemediği elektrik faturalarını utancından dükkânlarının camlarına asmak durumda kaldı. Yılbaşı gecesi açıklanan enerji zamlarının vatandaşımıza esnafımıza geri ödenmesi için ne yapılması gerekiyorsa çözümü bulma ve uygulama noktasında vatandaşlarımız adına hükümet yetkililerinden talebimizdir. Son yıllarda ekonomide bilimden uzak ekonomi yönetimi yüzünden hem kur hem faiz hem de enflasyon patladı. Akaryakıt fiyatları son 5 ayda tam 2 kat arttı. Şu an Türkiye’de bir litre mazot fiyatı 15 TL’yi geçti. Asgari ücrete verilen zamlar böylece alınmış oldu.” ifadelerini kullandı.
“EYLEM PLANIMIZ DEVA PARTİSİNİN İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜDÜR”
DEVA Partisi’nin ekonomi ve finans eylem planının bir iktidar yürüyüşü olduğunu ifade eden Daylık, “Türkiye’nin yarınlarını tasarlıyoruz, çözüm önerileri sunuyoruz. Sistem yeni eylem planlarıyla beslenecek. En yakın zamanda; doğa hakları, çevre, yerel yönetimler, şehircilik, sanayi, enerji, eğitim, KOBİ ve esnaf gibi alanlarda da eylem planlarımızı açıklayacağız. 10 Şubat 2021 tarihli açıkladığımız, Ekonomi ve Finans Eylem Planımız DEVA Partisi’nin iktidar yürüyüşüdür. Genel Başkanımız Ali Babacan ile yıllarca birlikte çalışan, bakanlık döneminde ekonomi ekibinde yer alan, eski Hazine Müsteşarı partimiz Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanımız İbrahim Çanakça ve ekibinin aylarca üzerinde çalıştığı Ekonomi ve Finans eylem planımız Türkiye’nin ekonomisinde Deva olacaktır.” dedi.
“EYLEM PLANI YOL HARİTASININ BELİRLEYİCİSİ OLACAK”
DEVA Partisi’nin açıkladığı yeni eylem planının 8 başlıktan oluştuğunu belirten Daylık şunları kaydetti: “Ekonomi yönetiminin güçlendirilmesi, para politikası, maliye politikaları, bütçe ve vergi, finans politikalarıdır. İhracat, yatırım ve iş ortamının iyileştirilmesi, iş gücü politikaları, mesleki eğitim politikalarıdır. İstikrar odaklı ekonomi ve finans politikaları izleyeceğiz. DEVA Partisi iktidarında hayata geçirilecek olan 119 maddeden oluşan Ekonomi ve Finans Politikaları eylem planımız Türkiye’yi güçlü, saygın, özgür ve zengin bir ülke yapma idealimizde yol haritamızın belirleyicisi olacak. Bugün yaşamış olduğumuz memleketimizin her bir kösesinde pazarda çarşıda esnafın, çalışanın köylünün yaşamına etki etmiş olan ekonomi krizinden kurtarmak DEVA Partisi iktidarına nasip olacak. İstikrar odaklı ekonomi ve finans politikaları izleyeceğiz. Mali kural uygulamasını hayata geçireceğiz. Mali disiplin anlayışını kalıcı bir şekilde hayata geçireceğiz. Temel bütçe büyüklüklerine ilişkin daimi nitelikte sayısal hedefler, sınırlamalar ve ilkeler belirleyeceğiz.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi