Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dedeli Han bakım ve ilgi bekliyor

Dedeli Han’da türbeleri bulunan

Dedeli Han’da türbeleri bulunan iki tarihi zatın türbelerinin bakımsız hali çevre sakinleri ve ziyaretçileri üzüyor

 

Dört bir tarafı erenler, evliyalarla dolu olan Afyonkarahisar merkezinde Tuzpazarı Caddesi üzerinde yer alan ve halk arasında “Dedeli Han” olarak da adlandırılan çarşının içerisinde bulunantürbeler, bakım, onarım ve ilgi bekliyor.
Tuz Pazarı Caddesi üzerinde bulunan ve bugün işyerlerinin arasında kalan türbelerin dışardan görülmesi imkansız konumda. Afyonkarahisar’ın bir çok yerindeki türbe ve yatırların kısa dönem içerisinde bakımdan geçirilmiş olmasına rağmen Dedeli Han olarak bilinen bu noktanın bakımsız ve gözlerden uzak kaldığını belirten vatandaşlar yetkililerden bu konuda çalışma yapmalarını bekliyorlar.
Çevrede bulunan işyerlerinin işleyişine zarar vermeden tarihi zatların manevi makamlarının ihya edilebileceğine dikkat çeken hemşehrilerimiz, “Başta Valiliğimiz ve Belediyemiz olmak üzere ilimizin değerli yetkilileri Dedeli Han olarak bilinen bu noktayı ziyaret ederlerse anlatmak istediklerimizi daha iyi anlayacaklardır. Uzun zamandan bu yana ilgi bekleyen tarihi türbelerin temizliği gönüllülerce yapılıyor olsa da bu nokta Afyonkarahisar için tarihi bir ziyaret noktası olabilir. Aynı zamanda burada yatmakta olan mübarek zatların ruhları da şad edilebilir. İlimiz yöneticilerinden Dedeli Han’a ilgilerini istirham ediyoruz.” diyerek taleplerini dile getiriyorlar.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi