Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Demirkırkan: Ağaç katliamı yapmayın – Kocatepe Gazetesi

Demirkırkan: Ağaç katliamı yapmayın – Kocatepe Gazetesi
Demirkırkan: Ağaç katliamı yapmayın

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada Afyonkarahisar’da ağaçlara gereken önemin verilmediğini söyledi. Demirkırkan, “2 gün önce AKÜ Tıp Fakültesi kavşağındaki köprülü kavşağa yapılacak olan yan yola hazırlık yapan Karayollarına bağlı yüklenici firma, yol kenarındaki ağaçların 6 tanesini dozerlerle, hunharca katletti. Vatandaşlarımızın ihbarı üzerine biz de alana gittik. Katliamın tamamlanması son anda durduruldu. Alana gittiğimizde 6 ağacın kesildiğini gördük, yaklaşık 25 ağacın kesimine engel olduk. Kurtarılan ağaçların Belediye ekiplerince yerinden sökülüp başka bir alana yeniden dikileceği sözünü aldık” dedi.
AĞAÇLAR İMHA EDİLİYOR
Demirkırkan, şöyle devam etti:
“Tam sevinirken dün benzer bir olayı Nene Hatun Ana Okulu Bahçesinde yeniden yaşadık. Okul bahçesine yapılacak olan ek bina için ağaçların dozerler tarafından imha edildiğini gören CHP Merkez İlçe yönetim kurulu üyemizin müdahalesi ve baskıları sonrası katliam şimdilik engellendi. Yüklenici firma yetkilileri inşaat nedeniyle ağaçların belediye tarafından yerinden alınıp başka bir alana taşınması için başvuru yaptıklarını ancak 1 aydan fazla zaman geçmesine rağmen cevap alamadıklarını belirtiler. İhaleyi günlü alan firma uzun bekleme sonrası işini yetiştirebilmek için ağaçları kesmeye başladığını ifade etti. Belediyeyi aradığımızda yetkililer tek araçları olduğunu, bu aracın da arızalı olduğunu, taleplere yetişemediklerini belirti. Biz şimdi soruyoruz. Her daim belediyenin ekonomik durumunun iyiliğinden, İller Bankası’na borcunu ödediğinden bahseden, Voleybol, Basketbol, Futbol ve motor sporlarına akıl almaz paralar harcayabilen Afyonkarahisar Belediyesi, ağaçları korumak için bir araç daha alamaz mı? Ya da Afyonlu olan Orman Bakanı bu amaçla kullanılmak üzere Belediyemize destek sağlayamaz mı?”
AÇLIK SINIRI 1504 LİRA
Türkiye’de zengin ile yoksul arasında uçurumun büyüdüğünü kaydeden Demirkırkan, “Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 1504 lira. Askeri ücretin 1404 TL olduğunu hatırlatmak isterim” dedi. >> Murat ARISOY’un Haberi