Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Demirkırkan’dan Özkaya’ya eleştiri – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Demirkırkan’dan Özkaya’ya eleştiri

CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın İsmet İnönü hakkındaki sözlerini eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın İsmet İnönü hakkında söylediği sözlere cevap verdi. Demirkırkan, “AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya rahmetli İnönü üzerinden CHP’yi eleştirirken, kafalarının hala 60 yıl geriden geldiğini göstermiş. Her seçim döneminde olduğu gibi Din-Siyaset ilişkisi ile oy devşirmeye çalışmış. Kendileri sürekli olarak din istismarı ile siyaset yapan bir partiye mensup olduklarından ve laiklik ilkesini benimseme gibi problemleri olmadığından olsa gerek, Allah’ın ve Peygamberimizin adını siyaset meydanlarında ulu orta ağzına almayan, ibadetin Allah’la kul arasında olduğuna inanan insanları anlamakta güçlük çektiği çok açıktır. Adnan Menderesle birlikte başlayan, yıllardan beri devam eden AKP iktidarı ile ayyuka çıkan din bezirganlığına karşın laik çizgisinden hiç sapmayan, Atatürk ilke ve inkılaplarından ödün vermeyen, inancının gereklerini (olması gerektiği gibi) gizlice yerine getiren İsmet Paşa bir konuşmasında şöyle demiştir: ‘En önemli olan din istismarıdır. Türk’ü Türk’e, Müslüman’ı Müslüman’a düşman eden, din istismarıdır. Bugünkü iktidar din sömürmesini daha kırıcı, daha yaygın, vatanı sarsıcı bir şekilde kullanmaktadır’ dedi.
Demirkırkan, şöyle devam etti:
“Sizler, İsmet Paşa’nın Ankara Çankaya Merkez Camisi’ni kendi imkanlarıyla yaptırmasını ancak çocuklarından başka kimsenin bunu bilmemesini, reklam yapmamasını anlayamazsınız. Sizler, 1950’lerden bu yana her fırsatta dini siyasete alet ederken, camilerin içinde siyaset yaparken, seçim broşürlerinizde bile dini istismar ederken bu insanların neden böyle davrandığını anlayamazsınız. Sizler, arkadaşınız her Cuma internetten bir ayet indirip ‘Bakara-makara diyerek sallıyorum’ derken, dönemin Başbakan’ının Allah’ın tüm vasıflarını üzerinde taşıdığını iddia ederken, O’nu Peygamber ilan ederken ne yaptınız? Nasıl eleştirdiniz? Ayakkabı kutularının içinde gelen milyon dolarlarla sadece yetimin değil tüm vatandaşlarımızın hakları yenilirken, akıl almaz paralara alınan saatleri hediye olarak kabul ederken ne yaptınız, neler söylediniz? Hepimiz merak ediyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti