Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deriner Barajı, ekonomiye katkı sağladı

249 metre gövde yüksekliğindeki
Deriner Barajı, ekonomiye katkı sağladı

249 metre gövde yüksekliğindeki bu dev barajın santral bölümü 4 üniteden oluşuyor. Bu ünitelerden 1’incisi Temmuz 2013, 2’ncisi ve 4’üncüsü Ağustos 2013, 3’üncü ünitesi ise Ekim 2013’te elektrik üretmeye başladı. Elektrik üretmeye başladığı günden 2016 sonuna kadar Deriner Barajı’nın HES ünitesinden yaklaşık 5 milyar 170 milyon kiloWatt.saat elektrik üretildi. Üretilen bu enerjinin ülke ekonomisine katkısı ise 1,55 milyar lira olarak gerçekleşti.
Kurulu gücü 670 MW, yıllık enerji üretimi ise 2,118 milyar kiloWatt.saat olan Deriner HES’in kapasitesi Türkiye’de üretilen hidroelektrik enerjinin  yüzde 2,5’ine, Çoruh Havzasındaki projelerde üretilecek toplam enerjinin ise yüzde 14’üne karşılık geliyor.
Deriner Barajı’nın Türkiye’nin en yüksek, Avrupa’nın 4. ve Dünyanın da 6. en yüksek barajı olma özelliğini taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu da “Deriner Barajı ve HES Projesi Dünya üzerindeki mühendislik harikaları arasında gösteriliyor. Bu dev proje 2012’de düzenlenen Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Finalleri ve Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nda Mühendislik Projeleri Jürisi tarafından ödüle layık görüldü” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

YANAN ARAZİ AĞAÇLANDIRILACAK

 

Sürmene’deki orman yangınıyla ilgili konuşan
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yanan orman sahalarının bir yıl içerisinde ağaçlandırıldığını
belirterek, “Yanan alanlar kati surette başka maksatla tahsis edilemez.” değerlendirmesinde bulundu

 

Paylaşımlarında “Sürmene” etiketine yer veren Bakan Eroğlu, “Yanan orman sahalarını 1 yıl içerisinde ağaçlandırıyoruz. Yanan alanlar kati surette başka maksatla tahsis edilemez. Hükümetimiz döneminde yanan bir metrekare dahi orman alanı başka bir maksatla tahsis edilmemiştir ve aynı yıl ağaçlandırılmıştır” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti