• Haberler
  • Genel
  • Dernekler 30 Nisan'a kadar beyannameleri teslim etmeli

Dernekler 30 Nisan'a kadar beyannameleri teslim etmeli

Derneklerin 2013 yılı faaliyetlerine ilişkin dernek beyannamelerini 30 Nisan'a kadar teslim etmeleri gerektiğini anlatan Afyonkarahisar İl Dernekler Müdürü Nuri Ahmet Gök, beyannamelerin merkezde müdürlüğe, ilçelerde ise dernekler bürolarına teslim edileceğini hatırlattı Afyonkarahisar'da faaliyette bulunan derneklerin her yıl yıllık faaliyetlerine ilişkin dernek beyannamesinin hazırlanması gerektiğini açıklayan İl Dernekler Müdürü Nuri Ahmet Gök, 2013 yılı içerisindeki faaliyetler [&hellip]

Dernekler 30 Nisan’a kadar beyannameleri teslim etmeli

Derneklerin 2013 yılı faaliyetlerine ilişkin dernek beyannamelerini 30 Nisan’a kadar teslim etmeleri gerektiğini anlatan Afyonkarahisar İl Dernekler Müdürü Nuri Ahmet Gök, beyannamelerin merkezde müdürlüğe, ilçelerde ise dernekler bürolarına teslim edileceğini hatırlattı

Afyonkarahisar’da faaliyette bulunan derneklerin her yıl yıllık faaliyetlerine ilişkin dernek beyannamesinin hazırlanması gerektiğini açıklayan İl Dernekler Müdürü Nuri Ahmet Gök, 2013 yılı içerisindeki faaliyetler konusunda düzenlenecek 2013 Yılı Dernek Beyannamelerinin Nisan ayı sonuna kadar hazırlanması gerektiğini hatırlattı. Müdür Gök, hazırlanan beyannamelerin İl merkezinde Valilik İl Dernekler Müdürlüğü’ne, ilçelerde ise kaymakamlıklardaki Dernekler Bürosuna vermeleri gerektiğini kaydetti.
ELEKTRONİK BEYANNAME
HAZIRLAMAK DA YETERLİ
Elektronik olarak beyanname hazırlayan derneklerin beyannamelerin bir örneklerinin matbuu olarak getirilmesine gerek olmadığını da vurgulayan Gök, “Dernekler Yönetmeliğinin 96’ıncı maddesinde “Elektronik ortamda gönderilen beyanname ve bildirimler ile kağıt ortamında gönderilen beyanname ve bildirimler arasında hukuki sonuçları itibariyle hiçbir fark bulunmamaktadır. Kullanıcı kodu, parola ve şifre kullanmak suretiyle elektronik ortamda doldurulmuş ve onaylanmış beyanname ve bildirimler, dernek tarafından verilmiş beyanname ve bildirimler olarak kabul edilir.” hükmü mevcut olduğundan DERBİS sistemi üzerinden süresinde beyanname bildirildiğinde İl Dernekler Müdürlüğü veya İlçe Kaymakamlıklarına bir suretinin kağıt ortamında getirilmesine gerek bulunmamaktadır.” dedi.
PARA CEZASI VAR
Bilanço esasına göre defter tutan derneklerle kamu yararına çalışan derneklerin beyannamelerini ise Dernekler Daire Başkanlığının web sayfası üzerinden (DERBİS), kullanıcı adı ve şifresini kullanarak doldurmalarının zorunlu olduğunu ifade eden Gök sözlerini şöyle tamamladı, “Dernek beyannamesini 30 Nisan 2014 tarihine kadar vermeyen derneklerin yönetim kurulu başkanları hakkında, 5253 Sayılı Dernekler Kanunu’nun 32’inci maddesinin (l) fıkrası gereği 759 TL idari para cezası uygulanacaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme