Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dershanenin kapatılması, kayıtdışına yol açar

Bu haberin fotoğrafı yok
Dershanenin kapatılması, kayıtdışına yol açar

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, dershanelerin öğretmenlere istihdam sağladığını belirtti. Görgöz, “Dershanelerin kapatılması halinde tüm bu çalışanlar işsiz kalacaktır. Kayıt içi olan ve vergi ödeyen dershaneler, etüt merkezleri ve bürolar, yerini kayıt dışı kaçak kurumlara bırakacaktır” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, hükümetin dershaneleri kapatma girişimine tepki gösterdi. Eğitimde fırsat eşitliği bulunmadığını hatırlatan Görgöz, eğitim politikalarının ‘yap-boz’ tahtasına döndüğünü söyledi. Görgöz, “Hali hazırda 100 binlerce atanamayan öğretmen atama beklerken, diğer taraftan da 10 binlerce de derslik ihtiyacı vardır. Mevcut dershanelerde 10 binlerce öğretmen ve binlerce diğer işlerde görevli insanlar istihdam edilmektedir. Dershanelerin kapatılması halinde tüm bu çalışanlar işsiz kalacaktır. Kayıt içi olan ve vergi ödeyen dershaneler, etüt merkezleri ve bürolar, yerini kayıt dışı kaçak kurumlara bırakacaktır” dedi.
DAHA BÜYÜK SORUNLAR OLACAK
Dershanelerin gerekli altyapı sağlanmadan kapatılması hâlinde öğrencilerin de mağdur olacağını kaydeden Görgöz, “Öğrenciler sistem boşluğundan olumsuz etkilenecek, zaten düşük olan eğitim seviyesi daha da olumsuz etkilenecektir. Devlet okullarında okuyan öğrenci ile özel okullarda okuyan öğrencinin aldığı eğitimin kalite farkı arasında daha fazla uçurum olacaktır. Sağlıklı alt yapısı hazırlanmadan, öğrenci velilerine, halka sorulmadan ve nasıl bir sisteminin oluşturulacağı açıklanmadan dershanelerin kapatılması, çok daha büyük sorunlar yaratacaktır” ifadelerini kullandı.
11 YILDA 5 BAKAN DEĞİŞTİ
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 11 yıldır iktidarda olduğunu, ancak Milli Eğitim Bakanları konusunda arayış yaşandığını kaydeden Görgöz, şöyle devam etti:
“Ülkemizde eğitim-öğretim son yıllarda, özellikle de AKP iktidarı döneminde, tamamen niteliksiz hale getirilmiştir. 11 yıllık iktidarları döneminde 5 bakan değişmiş, her biri yaptığı uygulamalarla adeta bir öncekini aratır duruma gelmiştir. Türkiye genelinde okullar ve derslikler çok yetersiz, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı çok fazladır. Hala ikili öğretimin hatta birleştirilmiş sınıfların olduğu, adaletsiz ve eşitsiz sınav ve eğitim sisteminin olduğu bir ortamda eğitim öğretim şartları, imkanları, kalitesi ve standartları artırılmadan dershanelerin kapatılması kesinlikle yanlıştır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti