Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Derslik ihtiyacı, 2-3 yıla kadar giderilebilir

Bu haberin fotoğrafı yok
Derslik ihtiyacı, 2-3 yıla kadar giderilebilir

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar’da 2-3 yıla kadar derslik sorununun giderilmesinin mümkün olduğunu söyledi

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni, Ekrem Yavuz İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
711 YENİ ÖĞRETMEN GELDİ
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar’da derslik açığının giderilmesi için gayret gösterdiklerini belirtti. Yalçın, hükümetin eğitime büyük yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Yalçın, “711 yeni öğretmenle başlıyoruz. 7 bin küsur öğretmenle birlikte 141 bine yakın öğrencimiz var. Devletimizin ve özellikle hükümetimizin son yıllarda ayırdığı payın okullarımıza ek derslikler ve yeni binalar ilave etmekteyiz. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde belki de il genelinde derslik problemi ile karşılaşmayacağız” dedi.
İLGİ, AZİM VE ÇALIŞMA
Eğitim ve öğretimin vazgeçilmez unsurları olan öğrenci, öğretmen ve velilere seslenen Yalçın, öğrencilere hitaben şöyle konuştu:
“Okul idarecileri, öğrenci velileri, öğretmenler ve tüm eğitim camiası olarak amacımız hep birlikte hareket ederek sizleri, Türk Milli Eğitimi’nin genel amacı doğrultusunda ve en iyi şekilde yetiştirmektir. Daha mutlu ve güzel bir gelecek için her zaman sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Unutmayın ki dersleriniz için göstereceğiniz ilgi ve çalışma azmi sizi başarıya götürecektir.”
“ÖĞRETMENLERE GÜVENİYORUM”
Öğretmenlerin eğitim süreçlerinde son derece hassas davranması gerektiğini hatırlatan Yalçın, “Öğretmenler bir toplumun, bir milletin geleceğine yön veren önderler olarak ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla dünyanın en zor ama bir o kadar da kutsal görevi üstlenmiş bilinci içerisinde şartlar ne olursa olsun görevimizi lâyıkıyla yerine getirmemiz gerekmektedir. Sizlere emanet ettiğimiz çocuklarımızı, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacağınıza olan inancım tamdır. Sizlere inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum” dedi.
VELİLER, EĞİTİMİN ÖNEMLİ UNSURU
Velilerin öğretmenlere yardımcı olması gerektiğini aktaran Yalçın, şöyle devam etti:
“Gençlerimizin yetişmesinde öğretmenlerin olduğu kadar sizlerin de emeği vardır. Hiçbir zaman unutmayalım ki, iyi bir toplumun temeli ailede atılır. Öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerinizin başarılarını arttıracaktır. Okul sadece öğrencilerin değil, anne ve babaların da ikinci evi olmalıdır. Eğitim öğretimin üç ayağından birinin sizler olduğunuzu unutmayınız. Çocuklarımızı sadece maddi yönden değil, manevi yönden destekleyerek her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Velilerimizi her zaman olduğu gibi okullarımızda, öğretmen ve yöneticilerimizle birlikte işbirliği içinde görmek bizleri mutlu edecektir. Bu şekilde öğrencilerimize, okulun da bir çeşit aile ortamı olduğunu hissettirmiş olacağız.”
ÇAĞIMIZ BİLİM ÇAĞI
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel ise eğitimin çok önemli olduğunun altını çizdi. Yücel, “Çağımız bilimsel çağdır. Dün-ya milletlerine baktığımızda büyük bir teknoloji çağı yaşandığını görüyoruz. Bu yarışta avantaj sağlayan en önemli unsur, yetişmiş insan gücüdür. Eğitimcilerimize büyük sorumluluk düşmektedir” diye konuştu.
OKULLAR EĞİTİM VE ÖĞRETİM YUVASI
Ekrem Yavuz İlkokulu Müdürü Mustafa Meriç Demir de şu ifadeleri kullandı:
“Eğitim öğretim yılına başlarken coşku ve heyecan içindeyiz. Okullar eğitim ve öğretim yuvası olarak dünyayı ve bilimi, gelişmeyi öğretirler. Vatan sevgisini, iyi insan olmayı okulda öğreniriz. Öğrencilere karşı anlayışlı ve hoşgörülü olun. Sayın veliler, öğretmenlerin çocukların daha iyi yetişmesinden başka bir amacı olamaz. Öğretmenleri karşınızda değil, daima yanınızda sayınız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti